Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur včeraj z drugim največjim številom okužb, ena potrjena tudi v Rogaški


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1202 testiranj, potrjenih 43 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 23 bolnikov s covidom-19, trije potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl nihče.

Največ primerov, šest, so po podatkih covid-19 sledilnika včeraj potrdili v ljubljanski občini. Drugo največje število potrjenih okužb pa je bilo včeraj v Šentjurju in Mariboru, kjer so potrdili po štiri nove okužbe. Na območju Kozjanskega so eno okužbo potrdili še v Rogaški Slatini, kjer se tudi v tamkajšnji steklarni borijo proti okužbam. Šentjur ima trenutno 18 aktivno okuženih, Rogaška 12, Šmarje 5 in Rogatec eno aktivno okuženo osebo.

V Šentjurju je bilo v zadnjih dveh tednih potrjenih kar 18 novih okužb. V Rogaški slatini je bilo v istem obdobju 12 potrjenih okužb, v Šmarju 5 in v Rogatcu ena.

Na Celjskem je bilo sicer včeraj potrjenih kar 13 novih okužb. Največ v Šentjurju (4), v Celju (2), po ena okužba pa je bila potrjena v občinah Rogaška Slatina, Štore, Vojnik, Dobrna, Žalec, Velenje in Šoštanj. V Savinjski regiji ostajajo le še tri občine, ki od začetka epidemije še nimajo potrjene okužbe. To so tri zgornjesavinjske občine Gornji Grad, Luče in Solčava.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 95 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (23) sledijo Šentjur (18), Rogaška Slatina (12), Šmarje pri Jelšah (5), Žalec (5), Velenje (4), Slovenske Konjice (4), Tabor (3), Dobrna (3), Laško (3), Ljubno (2), Prebold (2), Zreče (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Braslovče, Nazarje, Polzela, Rečica ob Savinji, Rogatec, Šoštanj, Štore, Vojnik in Vransko. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 514 oseb.