Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 21. 9. do 27. 9. 2020 (podlegel pod prevrnjenim traktorjem, zaseg konoplje v Bistrici ob Sotli, padec s štirikolesnikom,…)


Policijsko poročilo od 21.09.2020 do 27.09.2020

ZASEŽENA PREPOVEDANA DROGA

Policisti so dne 21.9.2020 ob nadzoru zelene meje na območju Bistrice ob Sotli v neposredni bližini stanovanjske hiše zaznali več rastlin prepovedane droge konoplja. Rastline so bile zasežene, zoper lastnico pa je bil uveden hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa.  

PADEC  S ŠTIRIKOLESNIKOM

22.9.2020 so bili obveščeni o padcu osebe s štirikolesnikom. Ugotovljeno je bilo da je voznik  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in padel in se pri tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico na nadaljnjo oskrbo.

PREVRNITEV S TRAKTORJEM

23.9.2020 so bili obveščeni, da se je oseba prevrnila s kmetijskim traktorjem in ostala ujeta pod vozilom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan pri obračanju kmetijskega traktorja s pripetim platojem zapeljal preblizu roba strmega pobočja, zaradi česar je traktor zdrznil po hribu in se pričel prevračati. Voznik je pri prevračanju utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju podlegel poškodbam. V zadevi so obvestili pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

25.9.2020 so v kraju Belo obravnavali prometno nezgodo, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal v obcestni jarek. V prometni nezgodi se je oseba v vozilu lažje telesno poškodovala.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

26.9.2020 so pri varovanju državne meje na območju gozda v Kunšperku  izsledili in prijeli osebo, za katero je bilo v postopku ugotovljeno, da gre za ilegalnega pribežnika, državljana Pakistana, ki se je izognili mejni kontroli in državno mejo prečkali ilegalno, zunaj mejnega prehoda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je poskušal državno mejo že večkrat prestopiti na območjih drugih policijskih uprav. Po zaključenem postopku je bil po sporazumu vrnjen hrvaškim varnostnim organom, ki so tujca tudi sprejel nazaj.