Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 14. 9. do 20. 9. 2020 (skozi naselje 91 km/h, zaseg prepovedane droge in orožja,…)

21. 9. 2020 8:08

Policijsko poročilo PP Šmarje od 14. 9. 2020 do 20. 9. 2020

PREKORAČITEV HITROSTI  V NASELJU ZA ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 14.09.2020 so policisti  PP Šmarje pri Jelšah v naselju Pristava pri Mestinju z laserskim merilnikom hitrosti izvajali kontrolo hitrosti udeležencev cestnega prometa. Pri tem je bila izmerjena prekoračitev hitrosti voznika osebnega avtomobila, kateri je skozi  naselje vozil s hitrostjo 91 km/h. Prav tako je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika, posledično česar mu je bilo v skladu z členom 113/A Zakona o prekrških odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljna vožnja. O usodi vozniškega dovoljenja in za storjeni prekršek bo odločalo sodišče v Celju.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

14.09.2020 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščana od občana, da ga je na območju Kristan vrha z raznimi žaljivkami besedno žalil sosed.  Od prijavitelja je bila sprejeta izjava priče na zapisnik. Zoper kršitelja bo zaradi kršitve določb ZJRM-1, uveden hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa tukajšnje policijske postaje.

VLOM V VIKEND  

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 17.09.2020 obveščena o vlomu na vikend na območju Virštanja. Policisti so na kraju z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da je NN storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil skozi lesena vhodna vrata ter iz notranjih prostorov odnesel predmete iz rumene kovine, vrednosti cca. 400 EUR.  Policisti za storilcem še poizvedujejo, zoper le-tega pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

ZASEŽENA PREPOVEDANA DROGA IN OROŽJE

Policisti in kriminalisti PP Šmarje pri Jelšah so na območju Šmarje pri Jelšah, na  podlagi pridobljene odredbe sodišča pri osumljenemu izvedli hišno preiskavo, pri kateri je bila zasežena prepovedana droga ter orožje. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja po čl.186/1 KZ RS, je bila prepovedana droga ustrezno zavarovana ter posredovana na krim tehnično analizo. Po pridobljenem strokovnem mnenju bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo, za kršitev določb Zakona o orožju pa sledi hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa.  

ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

30.6.2020 so policisti pri varovanju državne meje na območju Kunšperka v gozdu  izsledili in prijeli deset oseb, za katere je bilo v postopku ugotovljeno, da gre za ilegalne pribežnike državljane Bangladeša in Pakistana, kateri so se izognili mejne kontrole in državno mejo prečkali ilegalno, zunaj mejnega prehoda. Po zaključenem postopku je bilo vseh deset ilegalnih pribežnikov po sporazumu vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, kateri so tujce tudi sprejel nazaj.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
136 queries in 0,542 seconds.