Ponovno čez 100 potrjenih okužb, od tega tri v Rogaški in dve v Šentjurju

12. 9. 2020 11:27

Včeraj smo v Sloveniji ob opravljenih rekordnih 3191 testiranjih potrdili 105 okužb z novim koronavirusom. V Sloveniji tako že drugi dan zapored beležimo čez sto okužb in že četrti dan zapored, ko je število potrjenih okužb večje od rekordnih 61 v prvem valu. Hospitaliziranih je 31 bolnikov s covidom-19, šest jih potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi, prav vsi so priključeni na respirator. Včeraj ni umrl nihče.

Največ okužb so po podatkih covid-19 sledilnika tokrat potrdili v občini Ljubljana, in sicer 21, sledi občina Braslovče z osmimi okužbami. Občina Braslovče še naprej velja za trenutno žarišče okužb na Celjskem, pa tudi eno večjih v Sloveniji. Izbruh okužb se je zgodil na tamkajšnji osnovni šoli in njeni podružnici.

Do včeraj je bilo potrjeno okuženih 11 zaposlenih in 11 otrok OŠ Braslovče. Tekom dneva bo znano, ali in koliko včerajšnjih okužb je bilo potrjenih na OŠ Braslovče

Braslovče imajo po novem največ aktivno okuženih v Savinjski regiji.

Na Celjskem je bilo sicer včeraj potrjenih skupaj 20 okužb z virusom Sars-CoV-2. Največ kot rečeno pri osebah, ki imajo stalno prebivališče v občini Braslovčah (8 okužb). Na Celjskem Braslovčam z drugim najvišjim številom potrjenih okužb sledi občina Rogaška Slatina s tremi, občini Šentjur in Vojnik imata po dve okužbi, po eno okužbo pa so potrdili v občinah Celje, Velenje, Žalec, Polzela in Rečica ob Savinji.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno že 126 oseb, največ po novem v Braslovčah (18), Celju (17) sledijo Šentjur (16), Rogaška Slatina (14), Velenje (9), Žalec (9), Vojnik (7), Šoštanj (6), Slovenske Konjice (5), Tabor (5), Šmarje šri Jelšah (4), Polzela (3), Dobrna (2), Rečica ob Savinji (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Nazarje, Laško, Podčetrtek, Prebold, Rogatec, Šmartno ob Paki, Štore, Vransko in Zreče. V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 769 oseba, največ v Ljubljani, 152 in Mariboru, 67.


B.S.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 1,449 seconds.