Minister za infrastrukturo obiskal občine Šentjur, Rogatec in Šmarje pri Jelšah

5. 9. 2020 9:18

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil včeraj na delovnem obisku v Občini Šentjur, Občini Rogatec in Občini Šmarje pri Jelšah.

Z župani občin in vodstvom Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo je spregovoril o odprtih infrastrukturnih projektih.

Sestanek ministra Vrtovca z ekipo Občine Šmarje pri Jelšah

Minister Vrtovec je po sestankih z župani poudaril pomembnost terenskih obiskov za izvedbo projektov. “Na Ministrstvu za infrastrukturo se zavedamo, da bo dobra primarna infrastruktura omogočila višjo kvaliteto življenja v občinah ter skladnejši regionalni razvoj. Z župani smo spregovorili o številnih projektih, ki bodo omogočili boljšo pretočnost prometa in večjo varnost za vse udeležence v prometu”, je dejal minister Jernej Vrtovec.

Minister Vrtovec se je v družbi notranjega ministra Aleša Hojsa na delovnem sestanku z županom Občine Rogatec Martinom Mikoličem seznanil tudi s problematiko pretočnosti prometa na mejnem prehodu Rogatec. “V času turistične sezone se občani soočajo z veliko gnečo na cestah. Z namenom izboljšanja varnosti bo ministrstvo aktivno pristopilo k iskanju rešitev”, je dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

V Šmarju je minister Vrtovec obljubil ureditev križišča pri Kašči in preplastitev regionalne ceste do Belega.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 0,916 seconds.