Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začela se je 3.SNL: Slatinčani uspešni, Šmarčani ne


Letošnje tekmovanje v 3. SNL-vzhod po več letih ponovno prinaša dve ekipi z našega območja – iz 2. lige so se med tretjeligaše preselili nogometaši Rogaške, iz 4. lige pa se je v tretjo po nekaj letih vrnil nekoč standardni tretjeligaš, NK Šmarje pri Jelšah

1. krog je v soboto v Šmarju prinesel srečanje s celjskim Šampionom, ki je bil uspešnejši za en gol. Domača ekipa, v veliki meri sestavljena z doma vzgojenih nogometašev, je s Celjani ob polčasu izgubljala z 0:3, a do 56 minute, po golih Gaberška in Fišerja, prišla le na gol zaostanka.

V 71. minuti so nogometaši Šampiona s četrtim golom Gala Grobelnika ponovno lažje zadihali, Šmarčani pa so do konca zmogli le gol za priključek (Miha Korošec 88 minuti), ne pa tudi za izenačenje ali preobrat.

NK Šmarje pri Jelšah : NK Šampion 3:4 (0:3)
NK Šmarje: Jesenko, Kresnik, Drofenik, Mauger, Čakš (od 46′ Firšt), Čonč (od 46′ Fišer), Deučman (K, od  35′ Mikše), Gaberšek, N. Korez (0d 70′ Rep), Korošec, A. Korez. Trener: Milan Rkman

 

Slatinčani so v 1. krogu gostovali pri NK Dobrovce, klubu z Dravskega polja na južnem obrobju Maribora.  Zmaga varovancev Šentjurčana Damijana Romiha ni bila vprašljiva že po 22. minuti, ko so Slatinčani z zadetkoma Pavlovića in Andjelića vodili 0:2.

Do konca tekme je Tim Golob zadel še v 67′ minuti za končnih 0:3

NK Dobrovce: NK Rogaška 0:3 (0:2)
NK Rogaška: Vunderl, Šmigoc, Priček, Jurkić, Rokavec, Andjelić (od 78′ Turnšek), Golob (od 71′ Jelič), Rešek, Pavlovič (od 71′ Zdovc), Romih, Marciuš (od 62′ Gajster)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2198945406918733&id=551781784968445

V 2. krogu bodo Slatinčani v soboto gostovali pri Dravinji, Šmarčani pa v nedeljo na Vidmu pri Ptuju. Tradicionalni lokalni derbi med NK Šmarje pri Jelšah in NK Rogaška bomo do dočakali v 9. krogu 17. oktobra v Rogaški Slatini.

Tekmi je spremljalo 0 gledalcev. Ne zato, ker jih lokalni nogomet ne bi zanimal, temveč zaradi zahtev NIJZ po praznih štadionih na tretjeligaških tekmah.

R. Č., foto: FB stran NK Rogaška