Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S petim turnirjem se je nadaljeval četrti šahovski cikel za Pokal Kozjega


Na zadnji avgustovski četrtek se je nadaljeval četrti šahovski cikel za Pokal Kozjega. Avgusta sicer turnir ni bil predviden, ker pa so spomladi turnirji zaradi epidemije korona virusa odpadali, je bil tokrat na sporedu peti turnir, ki je tudi tokrat potekal skladno z navodili NIJZ. Udeležilo se ga je štirinajst šahistov, ki so odigrali sedem partij v pospešenem tempu.

Tokrat je bil turnir zelo izenačen, saj so kar štirje šahisti turnir zaključili z enakim številom točk.  Zaradi najboljšega drugega kriterija se je zmage na turnirju še tretjič v letošnjem ciklu veselil Roman Rozman iz Šahovskega društva Ptuj, ki je zbral pet točk. Enako točk pa so imeli še Nejc Marovt iz Šahovskega kluba Slovenec Poljčane na drugem mestu, Dušan Detiček iz ŠK Impol Slovenska Bistrica na tretjem in  Aljaž  Sušin iz Šahovskega kluba Brežice na četrtem mestu.

Izmed članov domače šahovske sekcije je bil ponovno najuspešnejši Mišo Kolar na šestem mestu, ki je zbral štiri točke, najboljši mladinec do 15 let pa je bil ponovno Vid Koritnik iz Šahovskega kluba Šmarje pri Jelšah s tremi točkami na desetem mestu.

Roman Rozman je z zmago povečal prednost v skupnem seštevku cikla na velikih 40 točk. Na drugem mestu skupno ostaja  Vojko Vekić iz ŠD Laporje, na tretjem pa je Miha Grumerec  iz ŠD SIJ Acroni Jesenice. Skupaj je na ciklu do zdaj nastopilo 30 šahistov. (R.G.)