Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 17. 8. do 23. 8. 2020 (ljubosumje privedlo do konflikta, v potok odvrgel drobovino živali, pozabljena gotovina,…)


POROČILO OD 17.8.2020 DO 23.8.2020

17.8. 2020 V POTOK ODVRGEL DROBOVINO ŽIVALI

Policisti so bili obveščeni o dogodku, kjer je znana oseba v potok odvrgla drobovino živali. Policisti so zbrane ugotovitve in dokaze odstopili drugemu prekrškovnemu organu, ki bo ukrepal zoper samega kršitelja.

ZARADI LJUBOSUMJA MED PARTNERJEMA PRIŠLO DO KONFLIKTA

Policisti so posredovali na kraju kršitve javnega reda in miru, kjer je prišlo do verbalnega prepira med dvema zakoncema. Razlog spora je bilo ljubosumje, verbalni spor pa je prerasel v fizični konflikt. Eden izmed udeležencev je bil zaradi tega oglobljen.

18.8.2020 NEZNANCI ODTUJI DELE STROJA

Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju, kjer so neznani storilci na delovišču obnove ceste z delovnega stroja odtujili del le tega.  Policisti so na kraju opravili ogled kraja in zbrali prva obvestila. Neznani storilci so lastnika oškodovali za več tisoč eurov. Policisti o storilcih še poizvedujejo.

TATVINA VEČJE KOLIČINE LESA

Istega dne so policisti opravili ogled kraja v gozdu na območju kozjanskega, kjer so neznani storilci podrli in odtujili večjo količino lesa. Policisti o okoliščinah kaznivega dejanja še zbirajo obvestila in dokaze. Lastnik gozda je prav tako oškodovan za več tisoč eurov. Po zaključku bo o tem s kazensko ovadbo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

KRŠITELJICI ZASEŽEN AVTOMOBIL

Policisti so na območju Podčetrtka kontrolirali voznico osebnega avtomobila, zaradi neveljavnega vozniškega dovoljenja pa ji je bil osebni avtomobil zasežen. Slednja se bo morala zaradi navedenega zagovarjati pred sodnikom za prekrške.

19.8.2020 PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO TREH VOZIL

Policisti so tega dne v Mestinju obravnavali prometno nesrečo, v katero so bila udeležena tri  vozila. Vzrok prometne nesreče je bila prekratka varnostna razdalja enega izmed udeležencev prometne nesreče, eden izmed udeležencev je bil lahko telesno poškodovan, na drugih vozilih pa je nastala zgolj materialna škoda. Povzročitelj je bil zaradi prekrška oglobljen.

21.8.2020 MOČNO POD VPLIVOM ALKOHOLA UPRAVLJAL VOZILO

Policisti so med redno kontrolo cestnega prometa v naselju Šmarje pri Jelšah kontrolirala voznika osebnega avtomobila, kateri je bil močno pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je pokazal več kot 1,00 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vozniško dovoljenje pa mu je bilo začasno odvzeto. Zaradi prekrška se bo moral zagovarjati pred sodnikom za prekrške.

22.8.2020 V REŽI BANKOMATA NAŠEL POZABLJENO GOTOVINO

Občan je tega dne na enem izmed bankomatov našel gotovino, ki jo je pred tem tam pozabil predhodnik. Policisti so navedeno gotovino zasegli in jo bodo po ugotovitvah vrnili upravičencu.