Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Celjskem včeraj sedem potrjenih okužb, od tega tri v občinah KiO


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 937 testiranj, potrjenih 37 okužb z novim koronavirusom, kar je največ po 3. aprilu, ko je bilo potrjenih 43 okužb.

Od včerajšnjih 37 okužb jih je bilo po podatkih Covid-19 Sledilnika 7 potrjenih tudi v sedmih občinah na Celjskem. Po eno okužbo so tako potrdili v občinah Celje, Vojnik, Šentjur, Žalec, Rogaška Slatina, Rogatec in prva okužba od začetka epidemije tudi v Braslovčah.

V Savinjski regiji je še 5 “neokuženih” občin, v Sloveniji 37.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 42. Največ aktivno okuženih v naši regiji je po novem v Celju (10) sledijo Velenje (8), Šmarje pri Jelšah (4), po tri aktivno okužene imajo v občinah Rogaška Slatina, Rogatec in Šentjur, po dva aktivno okužena sta v občinah Polzela, Šoštanj in Žalec, po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Mozirju, Kozjem, Vojniku in Žalcu.

Potem, ko je prvo potrjeno okužbo zabeležila občina Braslovče, je v Savinjski regiji le še pet občin, ki vse od začetka epidemije še niso zabeležile potrjene okužbe z novim koronavirusom. To so: Vransko, Rečica ob Savinji, Gornji Grad, Luče in Solčava. Skupno je v Sloveniji še 37 neokuženih občin.

Celju je bilo od začetka epidemije potrjenih skupaj 34 primerov okužb s Sars-CoV-2, noben izmed obolelih s covid-19 ni umrl.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 213 oseb, hospitaliziranih je 18 bolnikov (11 v UKC Ljubljana, 7 v UKC Maribor), od vseh so 3 v intenzivni enoti (eden v UKC Maribor in dva v UKC Ljubljana), po eden bolnik v ljubljanski in mariborski bolnišnici je na respiratorju. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 129 oseb. Včeraj ni umrla nobena osiba s covid-19.

Največji delež trenutno okuženih je še vedno med mladimi.





B.S.