Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 6. 7. 2020 (ogoljufal natakarico, delovna nesreča,…)


POROČILO OD 29.6.2020 DO 5.7. 2020

VLOM V DELOVNI STROJ

29.6.2020 so bili obveščeni, da je bilo preko vikenda vlomljeno v delovni stroj ki je bil parkiran na območju Vetrnika. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je iz notranjosti odtujena elektronika kontaktne ključavnice. Z dejanjem je oškodovano podjetje za okoli 1.000 EURO-v. V zvezi omenjenega dejanja sledi zbiranje obvestil  in KO na ODT Celje.

DELOVNA NEZGODA

30.6. 2020, so bili obveščeni, da se je v podjetju na območju Šmarje pri Jelšah zgodila delovna nezgoda pri kateri se je ena oseba telesno poškodovala. Poškodovani je zdravniško pomoč iskal v ZD Šmarje pri Jelšah od koder je bil napoten v bolnico Celje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je delavec pri delu v delavnici prestavljal pol izdelek z  konzolnim žerjavom. Pri tem je pol izdelek zanihal ter je padel na tla ter pri tem poškodoval delavca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ne gre za tujo krivdo. O delovni nezgodi bo podano poročilo na ODT Celje.

PRIJETI TUJCI KI SO ILEGALNO PRESTOPILI DRŽAVNO MEJO

30.6.2020 so bili obveščeni od občana, da je na območju Kunšperka v gozdu opazil neznane osebe ki bil lahko bili tujci. Na kraju so policisti izsledili osem oseb, za katere je bilo v postopku ugotovljeno, da gre za tujce državljane Afganistana, kateri so se izognili mejne kontrole in državno mejo prečkali zunaj mejnega prehoda. V postopku so tri osebe zaprosile za mednarodno zaščito, eden je bil mladoletni. Vsi trije so bili po zaključenem postopu na policiji odpeljani v azilni dom. Preostalih pet tujcev pa je bilo po zaključenem postopku vrnjenih v R Hrvaško od koder so prišli v R Slovenijo.

PROMETNI NEZGODI

2.7.2020  so bili obveščeni, da se je v kraju Grobelce zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila pred seboj vozečega voznika ki je zavijal levo. Med vozili je prišlo do trčenja. Na vozilih je nastala materialna škoda, udeleženec pa je naknadno iskal zdravniško pomoč. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

3.7.2020 so bili obveščeni da je v Šmarju pri Jelšah voznik osebnega avtomobila trčil v parkiran osebni avtomobil in iz kraja odpeljal. Kasneje je bilo ugotovljeno da je pobegli voznik trčil še v tovorni avtomobil tujih registrskih tablice in nato pred trgovino Spar še v drug parkiran avtomobil  in še v kovinsko uto za nakupovalne vozičke. Na kraju povzročitelj prometnih nezgod ni hotel sodelovati ter je kazal očitne zdravstvene težave. Povzročitelj je bil pregledan s strani dežurne zdravnice  katera ga je napotila v bolnico Celje. Povzročitelj bo za povzročene nezgode obravnavan za prekršek in mu bo za to izdan plačilni nalog.

OGOLJUFAL JO PRI PLAČILU V LOKALU

3.7.2020 so bili obveščeni o goljufiji v gostinskem lokalu v Šmarju pri Jelšah. V lokalu se je nahajal gost, kateri je naročil pijačo. Po tem ko je pijačo popil je natakarico prepričal, da ji je za naročeno pijačo dal bankovec za 50 EURO-v.  Natakarico je zmedel tako, da mu je razliko od 50 EURO-v  in popite pijače vrnila v gotovini. Ko mu je natakarica dala denar je lokal zapustil. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je neznani moški natakarico na tak način ogoljufal in z tem oškodoval podjetje. Z zbiranjem obvestil bodo poskušali ugotoviti storilca tega dejanja. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na ODT Celje.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

4.7.2020 je bil v kraju Šmarje pri Jelšah ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila. Po opravljenem preizkusu z elektronskim alkotestom je bilo ugotovljeno, da je rezultat pokazal 0,89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog  na  sodišče v Celju. Kršitelj bo sodniku moral pojasniti razlog  zakaj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Sodnik se bo tudi odločil ali bo moral voznik ponovno opraviti vozniški izpit.

POŽAR NA ELEKTRIČNEM DROGU

5.7.2020 so bili obveščeni o požaru na električnem drogu v kraju Lipovec. Požar so pogasili gasilci. Na kraju je bilo skupaj z dežurnim električarjem ugotovljeno, da je zagorelo zaradi dotrajanega električnega vodnika kateri je bil speljan iz električnega droga v zemljo. Na električne drogu je nastala materialna škoda, dežurni elektrikar pa je  izpad elektrike odpravil. V zvezi tega bo podano poročilo na ODT Celje.