Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nujna medicinska pomoč ZD Šentjur se vključuje v dispečersko službo


S 1. julijem 2020 e nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Šentjur (NMP) vključuje dispečersko službo javnega zdravstva Slovenije (DSZ).

V praksi to pomeni, da bosta obveščanje in aktivacija od 1. julija potekala izključno preko DSZ in enotne številke 112.

Aktivacija ekipe nujne medicinske pomoči bo tako potekala samo preko številke 112 in ne več preko stacionarne telefonske številke zdravstvenega doma in sedaj aktivnega dežurnega mobitela 031 650 334, kot je bila pogosta praksa naših občanov. Ta številka od 1. julija ne bo več delovala!

Za prebivalce občin Šentjur in Dobje bo tudi v bodoče zagotovljena 24-urna nujna medicinska pomoč, saj se kadrovsko ne spreminja nič, tako NMP kot dežurna služba Zdravstvenega doma Šentjur bosta delovali enako kot do sedaj. Delo službe NMP poteka tako v ambulanti kot na terenu, ker pa to delo opravljajo isti zaposleni, se lahko zgodi, da bo NMP zasedena z delom na terenu in bo zdravstveni dom zaklenjen. V tem primeru poiščite pomoč v Urgentnem centru Celje ali pokličite na 112.

V uporabi ostaja izkjučno stacionarna številka ZD 03/746 24 00 in sicer 24 ur na dan, 7 dni na teden za posvet z zdravnikom, ob sobotah, nedeljah, praznikih in ponoči od 19. do 7. ure. Za vse infomacije o delu ambulant in služb, nadomeščanju, za posvet z zdravnikom vsak delovnik od 7. do 19 ure pa kontaktirajte izbranega osebnega zdravnika ali preverite na spletni strani zd-sentjur.si.

KDAJ POKLICATI NA 112: nujna stanja, ki potrebujejo oskrbo na mestu dogodka, zastoj dihanja, nenadne izgube zavesti, bolečina v prsnem košu, dušenje, huda alergijska reakcija, epileptični napad, vročinski krči, prometne nesreče, poškodbe, pri katerih bolnik ne more več hoditi, nepokretnost in nenadno nastalo obolenje, ki ne more počakati na obisk izbranega zdravnika.

PREVEZI IN INJEKCIJE: za preveze ran in aplikacijo terapije čez vikend in praznike se oglasite v ambulanti dežurne službe med 8. in 12. uro z odredbo osebnega zdravnika ali izvidom iz bolnišnice.

HIŠNI OBISKI: za hišne obiske se je potrebno dogovoriti le z osebnim zdravnikom, ki ga poskusi opraviti po dogovoru. Za nujne hišne obiske je potrebno poklicati na številko 112.

foto: B.R.