Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjanski devetošolci pomahali v slovo skupaj s predsednikom Pahorjem


Pretekli teden je županja občine Kozje Milenca Krajnc v Večnamenskem centru Kozje priredila že tradicionalni sprejem učencev zaključnih razredov osnovnih šol Kozje in Lesično ter njihove vrstnike ter soobčane iz sosednjih osnovnih šol.

Pred dnevi pa so devetošolci osnovnošolskim klopem pomahali v slovo skupaj s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem.

Najprej tradicionalni sprejem z županjo…

Letošnja generacija devetošolcev si bo konec osnovnega šolanja najverjetneje zapomnila po razmerah, ki so drastično vplivale na njihov vsakdan in jih prikrajšala za druženje in skupno doživljanje zadnjih tednov šolanja. Najbrž si bo zapomnil tudi to, da protokol zaradi varnosti ni dovoljeval stiska rok, vendar je bila čestitka za uspešen zaključek osnovnošolskega obdobja kljub temu iskrena.

Županja Milenca Krajnc je v zahvalo za trud in v spomin na osnovnošolsko izobraževanje učencem podarila knjige. Skupno druženje po uradnem delu se je nadaljevalo s prijetnim klepetom in sladko pogostitvijo.

Srečanja z županjo so se udeležili: Katja Bratuša, Maša Ferlič, Tinkara Jazbec, Žan Kiderič, Špela Kukovičič, Sinja Kunst, Brest Lenarčič, Eneja Lupše, Lan Petrič, Nejc Rajgl, Tim Šmon, Jaka Švajger, Rada Toromanovič in Tanja Zakošek iz Osnovne šole Kozje;

Lara Arzenšek, Rožle Centrih, Nik Gračner, Rok Lebič, Lilijana Leskovšek, Teja Planko, Tisa Polšak, Nika Potočnik, Maja Reberšak in Anja Turk iz Osnovne šole Lesično; David Amadej Plevnik iz Osnovne šole Podčetrtek ter Ana Božičnik, Blažka Gerzina in Vid Župevc iz Osnovne šole Koprivnica.

…nato slovo s predsednikom Pakorjem

Nekaj dni po sprejemu županje, pa je sledilo še prav posebno slovo od osnovnošolskega izobraževanja. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je namreč v ponedeljek, 15. junija 2020, odzval povabilu in se udeležil zaključne slovesnosti devetošolcev Osnovne šole Kozje ter zbrane učence, starše in kolektiv šole tudi nagovoril.

Pester kulturno-glasbeni program so pripravili učenci, poleg predsednika republike pa sta zaključnemu razredu uspešno srednješolsko pot zaželela tudi ravnatelj Roman Gradišek in županja Občine Kozje Milenca Krajnc.

Na slovesnosti je predsednik republike podelil priznanja izjemnemu devetošolcu Brestu Lenarčiču, ki je v preteklih letih navduševal s svojimi dosežki na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Brest je v zadnjih treh letih osvojil 21 zlatih priznanj na različnih tekmovanjih, kar devetkrat pa je prejel naziv državnega prvaka v matematiki, astronomiji, logiki, programiranju in fiziki. “S svojimi izjemnimi rezultati, ki jih dosega s talentom, a predvsem tudi s pogumom in vztrajnostjo, je Brest Lenarčič navdih za vse generacije učenk in učencev,” je dejal predsednik Pahor.

foto: Jernej Šulc in Občina Kozje