Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu na zanimiv način do idej za oživitev trga


Študentka arhitekture se je v sklopu študijskega projekta odločila, da na inovativen način spodbudi ljudi, k aktivnemu sodelovanju pri oživitvi trga v Rogatcu.

Pobuda je že naletela na nekaj idej Rogatčanov.

Študentka arhitekture, Melani Peer se je v Rogatcu lotila zanimivega načina zbiranja idej za oživitev tamkajšnjega trga. Na trgu v Rogatcu je na plakatno mesto dodala plakat, na katerega lahko občani dodajajo svoje želje pri oživljanju trga. Kot je ob objavi zapisala morajo v sklopu arhitekturne delavnice najti prostor v domačem kraju, kjer je prisotna socialna, ekonomska ali prostorska problematika.

“V svojem kraju sem se odločila za TRG. Vrnimo mu prvotno funkcijo! S čim bi radi ponovno oziveli trg? Lahko je karkoli, naj domislije nimajo meja! Hvala vam!,” je zapisala. Ob tem je namignila še na skrivnostni projekt, ko naj bi se v juniju trg za dva dni ponovno vrnil prebivalcem. Podrobnosti Peerova še ni razkrila.

Rogatčani so se že odzvali z nekaterimi idejami

Kot je razvidno z objavljenih fotografij je ideja že spodbudila nekaj prebivalcev Rogatca, da so dodali svoje ideje. Tako so si med drugim zaželeli klopi, igrala za otroke, trgovino, tržnico, park, otroške delavnice in banko. Slednjo je v Rogatcu Abanka začasno zaprla ob razglasitvi epidemije covid-19, a naj bi po nekaterih informacijah poslovalnico zaprli za stalno. Na spletni strani občine oz. Abanke sicer dokončnega zaprtja še niso potrdili. Zaenkrat ostaja le objavljeno obvestilo o tem, da je banka zaradi epidemije covid-19 zaprta za nedoločen čas. Abanka je sicer trenutne razmere izkoristila za zaprtje večih manjših poslovalnic po Sloveniji.

Ali bodo, in kdaj, vse zbrane ideje tudi udejanjene, bo pokazal čas.

Posted by Rogatec, moj kraj on Friday, May 22, 2020