Podpis za gradnjo telovadnice v Zibiki

14. 5. 2020 16:56

Šmarska občina bo predvidoma septembra prihodnje leto bogatejša za telovadnico pri podružnični osnovni šoli  v Zibiki. Naložba bo stala 710.109 evrov.

nova-telovadnica-zibika-2Delavci podjetja Lesnina MG oprema bodo z deli začeli v drugi polovici letošnjega avgusta. Nadzor bo izvedlo podjetje Studio 73 iz Štor.

V telovadnici bo 240 m² vadbenih površin, s spremljajočimi prostori pa bo v Zibiki 433 m² uporabnih površin.

Telovadnica bo zelo podobna že zgrajeni telovadnici pri POŠ Sveti Štefan in bo omogočala izvajanje športne vzgoje učencev v POŠ Zibika in otrok, vključenih v vrtec tamkajšnjega dislociranega oddelka vrtca, prebivalcem, društvom in klubom pa bo nudila prostorske možnosti za izvajanje njihovih programov dela oz. rekreaciji občanov.

nova-telovadnica-zibika-1V telovadnici bo mogoče igrati odbojko, košarko, badminton, mali nogomet, igro med dvema ognjema … V telovadnici bo mogoče organizirati tudi množične športno-rekreativne in druge prireditve.

Občina Šmarje pri Jelšah je naložbo prijavila na javni razpis Fundacije za šport in javni poziv Eko sklada. Odločitve o morebitnem sofinanciranju Fundacije za šport še niso prejeli, iz Eko sklada pa so prejeli pogodbo o sofinanciranju v višini 134.301 evrov. Projekt so nameravali prijaviti še na javni razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, a je ministrstvo v razpisnih pogojih zapisalo, da za izgradnjo telovadnice ni mogoče kandidirati, kasneje pa je zaradi izbruha koronavirusa razpis v celoti razveljavilo.

*foto: OŠpJ

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X