Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

1. spletni turnir v šahu


znak_sah_on-line_2020Ker so bili zaradi epidemije korona virusa prisiljeni prekiniti tako tekmovanja v ekipni šahovski ligi Kozjanskega in Obsotelja, odprti Kadetski Kozjanski šahovski ligi, kot tudi odpovedati spomladanske turnirje za Pokal Kozjega, je Športna zveza Kozje razpisala serijo On-line turnirjev Kozjansko.

Prvi izmed petih turnirjev je potekal v četrtek 30. aprila 2020 na portalu chess.com. Udeležilo se ga je 18 šahistov, ki so odigrali sedem krogov v tempu pospešenega šaha. Glede na to, da je šlo za prvi takšen turnir, je bilo pričakovano tudi nekaj težav. Nekateri se niso pravočasno prijavili v turnir, nekateri pa so odigrali le kakšno tekmo in nato turnir zapustili. Osnovni cilj takšnih turnirjev je sicer, da šahisti ne izgubijo stika s šahom, seveda pa se tudi na teh turnirjih zavzeto borijo za končni rezultat.

sah_zmagovalci_2020_aprilIn zmagovalec prvega turnirja je postal Miha Grumerec, član ŠD Sij Acroni Jesenice, ki v šahovski ligi Kozjanskega in Obsotelja nastopa za ekipo ŠD Bistrica ob Sotli, ki je zbral šest točk. Drugo mesto je osvojil Matic Lavrenčič iz ŠK Ljubljana s petimi točkami, kolikor jih je zbral tudi tretjeuvrščeni Tim Hočevar iz ŠK Postojna. Na četrtem mestu najdemo najboljšo šahistko, šele devetletno Anjo Beber iz ŠD Postojna s štirimi točkami, peto mesto pa sta si razdelila še dva »domačina«, član Celjskega ŠK Bor Gradišek iz Kozjega in Gregor Mlinarič iz ŠD Polje ob Sotli, ki sta prav tako zbrala štiri točke. Glede na to, da gre za prvi turnir v seriji petih, je seveda vrstni red skupnega seštevka enak vrstnemu redu prvega turnirja.

Naslednji turnir bo na sporedu v četrtek 14. maja in nato še trije vsakih 14 dni. (R.G.)