Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan na čelo državnih blagovnih rezerv


tomi-rumpfPo poročanju Pop TV je po neuradnih informacijah na čelo državnega zavoda za blagovne rezerve imenovan Toni Rumpf.

Mestinjčan je še do nedavnega nastopal kot direktor Veterine Tačka, nekdanje Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah, ki v zadnjih letih širi svojo dejavnost.

Zavod za blagovne rezerve so zaradi nabav zaščitne opreme obiskali tudi kriminalisti. V javnosti je med drugim odmevala tudi dobava opreme za šmarski dom upokojencev, kjer niso bili priloženi ustrezni certifikati. Blagovne rezerve sicer spadajo v okvir ministrstva za gospodarstvo, ki ga vodi Zdravko Počivalšek.

Pogled na objekte Zavoda RS za blagovne rezerve
Objekti Zavoda RS za blagovne rezerve

Aktualni direktor blagovnih rezerv je zaradi okužbe v samoizolaciji, tako da je operativno delo otežkočeno.

Za Rumpfom je turbulentna kariera, saj je bil na začetku prejšnjega desetletja na čelu kobilarne Lipica, od koder je leta 2012 na poziv Računskega sodišča odstopil. Na področju veterine je bil denimo 7 let predsednik Veterinarske zbornice Slovenije, nekaj časa pa tudi podpredsednik Evropske veterinarske zbornice.

Deloval je tudi v kabinetu ministra za kmetijstvo, bil predstavnik Perutnine Ptuj na Balkanu in med drugim tudi neuspešno kandidiral za šmarskega župana.

B. R., *foto: zajem zaslona in ZRSBR