Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 13. 4. 2020 (najdba granate, 22 kršiteljev odloka o zbiranju oz. gibanju)


policijska-postaja-smarjeNAJDENA NEEKSPLODIRANA GRANATA

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 6. 4. 2020 obveščena, da je bila v kraju Podsreda pri čiščenju potoka najdena neeksplodirana granata kalibra 75 mm iz druge svetovne vojne.  Granato so prevzeli  delavci enote za neeksplodirana ubojna sredstva, ki sta poskrbela za odstranitev in nato tudi za uničenje le te.  O tem bomo obveščali državno tožilstvo v Celju.

KURIL V NARAVNEM OKOLJU

Dne 8. 4. 2020 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena od RECO, da nekdo v kraju Gaj kuri v naravnem okolju. Na kraj je odšla patrulja, katera je ugotovila, da je  občan v naravnem okolju kuril in sežigal stare bale sena. Kršitelju je bilo na kraju pojasnjeno, da je na območju celotne države razglašena požarna ogroženost in je kurjenje v naravnem okolju prepovedano. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

Dne 8. 4. 2020 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v kraju Kristan Vrh. Na kraju so bila zbrana obvestila, ker so bili dejansko ugotovljeni elementi kršitve javnega reda in mira. Na kraju je bila kršitelju  izdan plačilni nalog.

PROMETNA NEZGODA

Dne 10. 4. 2020 so bili policisti obveščeni, da se je v kraju Ješovec pri Kozjem zgodila prometna nezgoda,  povzročitelj pa je odpeljal. Na kraj je odšla patrulja, ki je opravila ogled kraja ter zbrala obvestila. Ugotovljeno je bilo, da so bile na osebnem avtomobilu nameščene druge registrske tablice, prav tako pa voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bo uveden hitri postopek pred prekrškovnim organom.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so dne 13. 4. 2020 v kraju Buče kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Na kraju je rezultat alkotesta pokazal 0,93 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na OS Celje, sodniku pa bo moral pojasniti, zakaj je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

KRŠITVE ODLOKA O ZAČASNI SPLOŠNI PREPOVEDI GIBANJA IN ZBIRANJA LJUDI NA JAVNIH MESTIH IN POVRŠINAH V REPUBLIKI SLOVENIJI TER PREPOVEDI GIBANJA IZVEN OBČIN (ODLOK)

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so izvajali nadzore nad spoštovanjem določb  omenjenega Odloka,  pri čemer je bilo zaznanih 44 kršitev. Od tega je bilo kršiteljem izrečenih 22 opozoril, zoper 22 kršiteljev pa bo podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.