Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Maske tudi za občane Šentjurja (navodila)


Tudi Občina Šentjur pristopila k nakupu osnovnih kirurških mask, ki jih pričakujejo v naslednjih dneh. 

Postopek dodeljevanja mask, ki je omejen na 2 maski na gospodinjstvo, bo izpeljan po naslednjem načrtu:

  • V torek in sredo in četrtek, 7., 8. in 9. aprila, bodo med 9. in 14. uro naročila mask sprejemali preko telefonske številke (03) 747 13 60. Operater bo sprejel vaš klic in zabeležil vaše oddano povpraševanje po maskah, zapisal si bo vaše osnovne podatke in naslov za potrebe pošiljanja (omenjeni podatki bodo v skladu z uredbami varstva osebnih podatkov uporabljeni izključno za izvedbo izredne akcije pošiljanja humanitarne pomoči v obliki zaščitne opreme in se zatem ne bodo shranjevali).
  • Maske vam bodo posredovane po pošti (v skladu s poslovanjem Pošte Slovenije) takoj po prejemu naročenih količin, torej ko bo občina z njimi razpolagala.

Število mask je omejeno na 2 za vsako prijavljeno gospodinjstvo. Pošiljali jih bodo do porabe zalog. Z občine pozivajo, da maske zagotovijo najšibkejšim članom skupnosti (socialno ogroženim, starejšim, bolnikom), saj je količina mask omejena.

Maske ob neprimerni uporabi (pokrit mora biti nos do oči in obraz vse do brade) izgubijo svoj namen zaščite. Prav tako niso namenjene večkratni uporabi, še posebej, če so jih uporabniki nosili na območjih, kjer obstaja večja možnost okužbe in se nahaja večje število ljudi. Dejstvo je, da je s strani države predpisana zaščita v zaprtih prostorih (lekarne, trgovine, zdravstveni domovi), pri čemer pa maska ni edina alternativa. Dovoljeno je tudi prekrivanje obraza pod delom oči s šalom ali ruto. Priporoča se gosto tkan bombaž, vse kar lahko peremo na temperaturi nad 60 stopinj Celzija.