ZD Šmarje vstopna točka samo dva dni. Odrejene nove samoizolacije

21. 3. 2020 12:13

Zaradi logističnih težav pri dobavi opreme Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah ni več vstopna točka za paciente s sumom na Covid-19. Za paciente, z našega območja napotene na testiranje, vstopno mesto postane nazaj Bolnica Celje.

V petek je bila sicer odrejena samoizolacija 42 občanom (gospodinjstvom) Šmarja pri Jelšah ter enemu kličočemu občanu Rog. Slatine. 

Zapleti z zaščitno opremo na državni ravni so znani in ravno zato Šmarje do nadaljnjega ni več vstopno mesto za testiranje pacientov s sumom koronavirusa, so sporočili iz zdravstvenega doma. Vstopno mesto postane nazaj  Bolnica Celje.

Postopek ostaja, da bolniki z znaki akutne okužbe dihal z ali brez vročine pokličejo svojega izbranega zdravnika  –  telefonske številke so objavljene na spletnem mestu  www.zd-smarje.si. Ali telefonsko številko 112 v primeru nujnih stanj.

Izbrani zdravnik bo presodil ali bolnik gre zgolj v samoizolacijo, ali pa potrebuje napotitev  v Bolnišnico Celje na eventualno testirane v vstopni točki v Bolnici Celje. Testiranj v ZP Šmarje pri Jelšah več ne opravljajo.

Izbrani zdravnik bo pacientu telefonsko posredoval vse potrebne informacije o datumu in uri odvzema brisa, ali pa navodila o zdravljenju v domači oskrbi.

Sicer so v vseh zdravstvenih postajah ZD Šmarje – ZP Rogaška, ZP Rogatec, ZP Podčetrtek, ZP Kozje, ZP Šmarje in ZP Bistrica ob Sotli, na voljo so ambulante z zdravnikom za vse potrebe po bolniških listih, receptih in vse ostalo adminitracijo. Pokličite ali uporabljajte e-mail. Naslovi in številke so www.zd-smarje.si. Ker so telefonske številke zdravstvenih postaj zelo obremenjene,  bodite strpni in potrpežljivi.

ZDRAVSTVENI DOM ŠENTJUR

Zdravstvena oskrba prebivalcev občin Šentjur in Dobje je v času epidemije organizirana v Zdravstvenem domu Šentjur. Delujeta infektološka ambulanta in ambulanta nujne medicinske pomoči. Za recepte, izvide, napotnice, bolniške staleže kontaktirajte ambulanto izbranega osebnega zdravnika preko telefona ali e-maila od 8. do 13. ure dopoldan ali od 14. do 18. ure popoldan (kontaktni podatki).

V laboratoriju se opravljajo samo neodložljive in nujne preiskave krvi in urina.

Do nadaljnjega so zaprte:
– zdravstvena postaja Planina (od 8. do 13. ure na tel. št. 03 746 24 36),
– dejavnost zobozdravstva
– referenčne ambulante in ostale preventivne dejavnosti (Center za krepitev zdravja),
– logopedska in psihološka ambulanta,
– fizioterapija.


Število odrejenih samoizolacij ostaja visoko v šmarski občini

V Zdravstvenem domu Šmarje so v petek samoizolacijo odredili 42 kličočim občanom Šmarja ter enemu kličočemu občanu Rogaške Slatine. Zaradi težje oblike bolezni nikogar niso napotili naprej v Celje. Iz drugih občin preko postaj ZD Šmarje včeraj ni bilo odrejenih samoizolacij.

Po naši formuli izračunavanja ocene števila okuženih v občini Šmarje pri Jelšah je koronavirus dobilo približno 550 prebivalcev občine z 10.250 prebivalci.

Nove podatke o odrejenih samoizolacijah za občini Šentjur in Dobje bomo dobili v ponedeljek.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,540 seconds.