Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ZD Šmarje vstopna točka samo dva dni. Odrejene nove samoizolacije


Zaradi logističnih težav pri dobavi opreme Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah ni več vstopna točka za paciente s sumom na Covid-19. Za paciente, z našega območja napotene na testiranje, vstopno mesto postane nazaj Bolnica Celje.

V petek je bila sicer odrejena samoizolacija 42 občanom (gospodinjstvom) Šmarja pri Jelšah ter enemu kličočemu občanu Rog. Slatine. 

Zapleti z zaščitno opremo na državni ravni so znani in ravno zato Šmarje do nadaljnjega ni več vstopno mesto za testiranje pacientov s sumom koronavirusa, so sporočili iz zdravstvenega doma. Vstopno mesto postane nazaj  Bolnica Celje.

Postopek ostaja, da bolniki z znaki akutne okužbe dihal z ali brez vročine pokličejo svojega izbranega zdravnika  –  telefonske številke so objavljene na spletnem mestu  www.zd-smarje.si. Ali telefonsko številko 112 v primeru nujnih stanj.

Izbrani zdravnik bo presodil ali bolnik gre zgolj v samoizolacijo, ali pa potrebuje napotitev  v Bolnišnico Celje na eventualno testirane v vstopni točki v Bolnici Celje. Testiranj v ZP Šmarje pri Jelšah več ne opravljajo.

Izbrani zdravnik bo pacientu telefonsko posredoval vse potrebne informacije o datumu in uri odvzema brisa, ali pa navodila o zdravljenju v domači oskrbi.

Sicer so v vseh zdravstvenih postajah ZD Šmarje – ZP Rogaška, ZP Rogatec, ZP Podčetrtek, ZP Kozje, ZP Šmarje in ZP Bistrica ob Sotli, na voljo so ambulante z zdravnikom za vse potrebe po bolniških listih, receptih in vse ostalo adminitracijo. Pokličite ali uporabljajte e-mail. Naslovi in številke so www.zd-smarje.si. Ker so telefonske številke zdravstvenih postaj zelo obremenjene,  bodite strpni in potrpežljivi.

ZDRAVSTVENI DOM ŠENTJUR

Zdravstvena oskrba prebivalcev občin Šentjur in Dobje je v času epidemije organizirana v Zdravstvenem domu Šentjur. Delujeta infektološka ambulanta in ambulanta nujne medicinske pomoči. Za recepte, izvide, napotnice, bolniške staleže kontaktirajte ambulanto izbranega osebnega zdravnika preko telefona ali e-maila od 8. do 13. ure dopoldan ali od 14. do 18. ure popoldan (kontaktni podatki).

V laboratoriju se opravljajo samo neodložljive in nujne preiskave krvi in urina.

Do nadaljnjega so zaprte:
– zdravstvena postaja Planina (od 8. do 13. ure na tel. št. 03 746 24 36),
– dejavnost zobozdravstva
– referenčne ambulante in ostale preventivne dejavnosti (Center za krepitev zdravja),
– logopedska in psihološka ambulanta,
– fizioterapija.


Število odrejenih samoizolacij ostaja visoko v šmarski občini

V Zdravstvenem domu Šmarje so v petek samoizolacijo odredili 42 kličočim občanom Šmarja ter enemu kličočemu občanu Rogaške Slatine. Zaradi težje oblike bolezni nikogar niso napotili naprej v Celje. Iz drugih občin preko postaj ZD Šmarje včeraj ni bilo odrejenih samoizolacij.

Po naši formuli izračunavanja ocene števila okuženih v občini Šmarje pri Jelšah je koronavirus dobilo približno 550 prebivalcev občine z 10.250 prebivalci.

Nove podatke o odrejenih samoizolacijah za občini Šentjur in Dobje bomo dobili v ponedeljek.