Varstva v vrtcih in šolah ne bo nikjer

14. 3. 2020 20:23

Dodano 15. 3. 2020, 17:30: Krizni štab vlade je odločil, da organiziranega skupinskega varstva otrok po osnovnih šolah in vrtcih v času 14-dnevnega zaprta ne bo nikjer. Zapisali so: “Vrtci, osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom, glasbene šole, srednje šole, višje strokovne šole, univerze in samostojni visokošolski zavodi, domovi za učence, dijaški domovi, študentski domovi, organizacije za izobraževanje odraslih do preklica ostajajo zaprti. Do nadaljnjega je ukinjeno kakršnokoli organizirano varstvo otrok, saj je širjenje virusa COVID-19 najintenzivneje prav preko najmlajših, neposredno ogroženo pa je tudi vse zaposleno osebje.”

S ponedeljkom, 16. marca, bodo vsi vrtci v državi zaprti, kar velja tudi za varstvo na domu. Ukrep Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je predviden v trajanju dveh tednov. 

Dodano 15. 3. 2020, 10:25: Nujno obvestilo občine Šmarje pri Jelšah:

Krizni štab vlade je sinoči odločil, da organiziranega skupinskega varstva otrok po osnovnih šolah in vrtcih v času 14-dnevnega zaprta NE BO. Pomoč staršem in organizacijo varstva v skladu z navodili vlade tako prevzema štab civilne občine Šmarje pri Jelšah. Štab že išče rešitve za varstvo otrok izključno tistih staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu, in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca. Nujni primeri poklicev so zaposleni:

  • v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah,
  • v živilskih trgovinah, lekarnah,
  • v domovih za ostarele, redarstvih,
  • v službah civilne zaščite.

Če je eden od staršev doma, drugi pa v navedenih poklicih, mora biti otrok doma.

Potrebe po varstvu sporočite na kontaktne podatke štaba civilne zaščite: 041 441 227, smarje.stabcz@gmail.com.

 

 

Starši bodo za čas, ko bodo vrtci zaprti, oproščeni plačila za vrtec.

V lokalnih skupnostih bodo lahko delovale izjeme za starše otrok, ki so dolžni še naprej opravljati svoje delo. Organizacija nujnega varstva se dogovori izključno na nivoju posamezne občine.

Pogoj za vključitev otroka je, da je ta zdrav in da ne kaže znakov bolezni. Prav tako bodo morali starši o svoji obvezanosti za delo dostaviti pisno potrdilo oz. izjavo delodajalca. Vrtci praviloma sprejemajo informativne prijave do nedelje, 15. marca, do 10. ure.

V Dobju so napovedali, da bo vrtec odprt za nujne izjeme.

V Kozjem bo odprt vrtec Zmajček. Varstvo bo omogočeno za zdrave otroke zaposlenih v: zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, službah civilne zaščite, redarstvih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurnih v šolah in vrtcih. Informativne prijave na: jazbecsimona@gmail.com.

V Podčetrtku bo odprt oddelek 11.  Varstvo bo omogočeno za zdrave otroke zaposlenih v: zdravstvu, policiji, vojski, komunalnih službah, domovih za ostarele, službah civilne zaščite. Informativne prijave: Sonja Švajger na telefon 031 749 979.

V Rogaški Slatini bo odprta enota Izvir na Ulici Kozjanskega odreda 2. Varstvo bo omogočeno za zdrave otroke zaposlenih v: zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, službah civilne zaščite, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurnih v šolah in vrtcih. Informativne prijave na: vrtec.rogaska-slatina@guest.arnes.si.

V Šentjurju bo tako odprta vrtčevska enota Hruševec, in sicer med 5.30 in 16.30. Varstvo bo omogočeno za zdrave otroke zaposlenih v: zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, službah civilne zaščite ter druge službe, ki so nujne za oskrbo prebivalstva.

V Šmarju pri Jelšah bo odprta enota Sonček na Slomškovi ulici 13. Varstvo bo omogočeno za zdrave otroke zaposlenih v: zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, službah civilne zaščite, redarstvih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurnih v šolah in vrtcih. Prijave na: jelka.kitak@vrtec-smarje.si.

Za Bistrico ob Sotli in Rogatec v času objave članka ni bilo objavljene informacije.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,974 seconds.