Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Širitev kolesarske mreže v občini Podčetrtek v polnem teku


V občini Podčetrtek se bosta v kratkem začela izvajati dva dodatna projekta. Izgradnja novega dela kolesarske poti, ki je del načrtovane kolesarske mreže ter ureditev kanalizacije v Škofji gori.

Skupna vrednost obeh projektov je 180 tisoč evrov.

Občina Podčetrtek s podpisom pogodbe za izgradnjo slabega kilometra nove kolesarske steze med Virštanjem in Selami dodaja nov delček kolesarske poti, ki bo v prihodnosti tvorila celotno regionalno kolesarsko mrežo. Pogodbo v vrednosti 120 tisoč evrov sta podpisala župan Občine Podčetrtek Peter Misja in podjetje GAAL Albin Leskovšek, s.p.. Kolesarska pot naj bi bila končana že do konca septembra.

Kot je za Štajerski val povedal župan Peter Misja, gre pri tem projektu za nadaljevanje kolesarske poti iz Golobinjeka do Sel. Ker bo nova pot vodila po že obstoječi stari cesti, občini skoraj ne bo potrebno dokupovati novih zemljišč. Za dele poti, kjer pa bo steza vendarle potekala po novih zemljiščih, pa je občina že pridobila soglasja lastnikov le teh, je poudaril župan Misja.

Občina Podčetrtek bo kmalu začela tudi z igradnjo drugih odsekov kolesarskih poti: Golobinjek – Dekmanca; Prelasko – Buče ter v Cmereški gorci. V naslednjih dneh pa bo uradno odprta tudi nova kolesarska pot na relaciji Golobinjek – Imeno v dolžini 3,5 kilometrov.

Istočasno s podpisom pogodbe za izgradnjo nove kolesarske steze je župan Misja s podjetjem Anteh d.o.o. iz Imenega podpisal tudi pogodbo za ureditev kanalizacije v Škofji gori. Vrednost tega posla je 60 tisoč evrov. Gre za 300 metrov kanalizacijskega sistema, ureditev meteorne kanalizacije in novo cesto. Tudi ta naložba bo končana do konca septembra.

vir foto: Štajerski val