Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koronavirus: Splošna bolnišnica Celje še poostrila zaščitne ukrepe


Zaradi povečanega števila sumov na okužbo z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) in tudi zaradi prvih slovenskih pacientov s potrjeno okužbo, so Splošni bolnišnici Celje sprejeli dodatne zaščitne ukrepe, ki bodo veljali do preklica.

Z njimi želijo zmanjšati možnosti za okužbo pacientov, ki v bolnišnico prihajajo zaradi drugih zdravstvenih problemov, hospitaliziranih pacientov in zaposlenih v bolnišnici.

Prvi ukrep je zapiranje nekaterih vhodov v prostore Splošne bolnišnice Celje. Od 6. marca 2020 bodo tako zaprti vhodi s številkami: 1A, 7 (nov vhod), 10, 13, 13 A.

Na vhodih, ki bodo ostali odprti bo vzpostavljen epidemiološki nadzor tistih, ki bodo vstopali v bolnišnico. Po simptomih novega koronavirusa bodo izprašani tudi tisti, ki bodo v bolnišnico prihajali zaradi drugih zdravstvenih težav.

Izkušnja prvega pacienta, pri katerem je bila dokazana okužba, je namreč pokazala, da je pacient v zdravstveno ustanovo najprej prišel zaradi drugih zdravstvenih težav. Osebje bo tudi zavračalo obiskovalce. Večina vhodov, ki bodo ostali odprti bo odprta do 15.30 ure, z izjemo vhoda št. 6, ki bo odprt do 21. ure. 24 ur dnevno pa bo odprt le vhod št. 20, to je vhod v Urgentni center Celje.

Da bi čimbolj omejili število ljudi, ki bo v prihodnjih dneh vstopalo v bolnišnico, so sprejeli tudi naslednje ukrepe:

  • ukinitev osebnega naročanja na zdravniško obravnavo. Vse paciente pozivamo, da do preklica za naročanje uporabljajo druge načine, to je naročanje po telefonu, preko e-naslova [email protected] oz. spletne strani eZdravje-zVem;
  • ukinitev osebnih informacij o pacientih na bolnišničnih oddelkih. Informiranje svojcev, ki so jih pacienti za to pooblastili, bo potekalo po telefonu;
  • v primeru kritičnega zdravstvenega stanja pacientov bodo obiski svojcev dovoljeni izključno ob predhodni pisni odobritvi zdravnika,

Poleg tega se z današnjim dnem v bolnišnici:

  • začasno ukinjajo izobraževalni procesi vseh strokovnih profilov,
  • odpovedujejo obiski vseh poslovnih partnerjev,
  • prepove uporaba samopostrežne restavracije za zunanje obiskovalce. Do preklica bo namenjena le zaposlenim v bolnišnici.

Enotna točka sprejema v kateri potekajo odvzemi kužnini pacientom s sumom na okužbo z novim koronavirusom do nadaljnjega deluje v izolacijski ambulanti urgentnega centra. Takoj po dostavi kontejnerjev pa jo bodo v celjski bolnišnici vzpostavili v treh kontejnerjih pred urgentnim centrom. Vse paciente s sumom na okužbo prosijo, da se pred prihodom najavijo na telefonsko številko 03 423 30 79.

Poleg tega vse pozivajo, da spoštujejo izdana navodila, saj z njihovim upoštevanjem zaščitijo sebe in druge.