Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Civilna zaščita poziva k zaprtju lokalov v Šmarju. Ne hodite od doma, če ni nujno!


img_20200314_110815_resized_20200314_111130027
Režim vstopanja v lekarno na varnostni razdalji

Občina Šmarje pri Jelšah in Civilna zaščita občine Šmarje pri Jelšah ljudi pozivata, naj ostanejo doma. Lastnike lokalov pa, da jih zaprejo. Na šmarskih ulicah je opazno, da se številni občani že vedejo odgovorno in samozaščitno.

Preverili smo stanje v Šmarju pri Jelšah in kar nekaj poslovnih prostorov in lokalov je že zaprtih, še vedno pa posamezni obratujejo, a ni prav veliko gostov.

Tudi v trgovinah v Šmarju pri Jelšah danes ni gneče, kolono čakajočih smo tako zasledili le pred lekarno, kjer pa se obiskovalci vedejo samozaščitno in čakajo na posamezen vstop na varni razdalji.

Poziv s strani Civilne zaščite Občine Šmarje pri Jelšah, 14. .3. 2020, 11:11:

Število okuženih s koronavirusom COVID 19 v občini Šmarje pri Jelšah močno narašča. Uradnih podatkov občina s strani države ne dobiva več, saj testiranja trenutno ne potekajo, z izjemo tistih, ki kažejo težje klinične znake.

Štab CZ Občine Šmarje pri Jelšah: “Ker se okužba širi predvsem s stiki, apeliramo na lastnike gostinskih lokalov v občini, da pomagajo  pri zajezitvi širjenja okužb tako, da zaprejo svoje kavarne in lokale. Ob tem ponovno apeliramo tudi na vse občane, da ne hodijo od doma, v lokale …, če to res ni nujno. Ostanite doma.

Z odgovornimi dejanji lahko zajezimo širitev koronavirusa.

Anton Stoklas, poveljnik Civilne zaščite Občine Šmarje pri Jelšah”  Povezava do uradnega poziva.

Poziv s strani občine Šmarje pri Jelšah, 14. .3. 2020, 10:30:

Občanke in občani!
Število okuženih v občini še vedno narašča. Ob tem je posebej zaskrbljujoče, da mnogi razmer ne jemljejo resno.
Zato ponovno pozivamo vse k odgovornemu ravnanju in upoštevanju navodil pristojnih: OSTANITE DOMA! NE zadržujte se v večjih skupinah ljudi, spoštujte razdaljo vsaj 1 m … Ne obiskujte lokalov, v trgovino se odpravite po preudarnem premisleku, če je res nujno. Če že res morate po opravkih, v službo …, BODITE ZDRAVI.
Nekaj lokalov, salonov, trgovin se je že odločilo za zaprtje. Tudi v večjih podjetjih na območju naše občine so se odločili, da zaradi preventivnih razlogov od ponedeljka ne bodo delali.
Hvala vsem, ki nas podpirate pri naporih za omejitev širjenja virusa. Hvala vsem, ki upoštevate priporočila in navodila strokovnih služb.
Ostanite doma! Pojdite ZDRAVI na sprehod, v gozd, nabirat regrat, berite, ustvarjajte …

 

l_249608_1