Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 3. 2. 2020 (trčil v hišo, neustrezna prodaja elektrike)


 

policijska-postaja-smarjeZAPELJALA S CESTE

Dne 27. 1. 2020 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju Podčetrtka naleteli na voznico osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste.  Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti,  katerega rezultat je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Opravljen je bil ogled kraja prometne nezgode, voznici je bilo odvzeto VD, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Prav tako je v noči na 28. 1. 2020 v Podsredi prišlo do podobne prometne nezgode, le da je udeleženemu vozniku alkotest pokazal nižji rezultat, tako da je mu je bil zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola izdan plačilni nalog.

ZASEG VOZILA

Dne 28. 1. 2020 je policijska patrulja PP Šmarje pri Jelšah v kraju Gorjane ustavila voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je navedeni vozil v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo zoper njega pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TRČIL V HIŠO

Dne 29. 1. 2020 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o trčenju vozila v hišo v Podsredi. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik tovornega vozila pri vzratni vožnji trčil v stanovanjsko hišo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

SUMLJVI MOŠKI V BELEM

Dne 29. 1. 2020 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o moškem, ki je v tujem jeziku v kraju na območju občine Šmarje pri Jelšah ponujal v prodajo električno energijo. Policisti so osebo izsledili in ugotovili, da je tuj državljan brez ustreznega dovoljenja in neprijavljen v R. Sloveniji, za električnega distributerja ponujal v prodajo njihov produkt. Policisti so zoper podjetje, ki se ukvarja z distribucijo elektrike uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu. Tujec je bil na kraju oglobljen, izdana mu je bila odločba o prostovoljni vrnitvi v domovino.

TATVINA VOZILA

29. 1. 2020 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan in naznanil, da mu je NN v obdobju zadnjega tedna odtujil osebni avtomobil BMW, vreden okoli 200 EUR, ki je ostal za cesto, kjer se mu je pokvaril. Policisti poizvedujejo za vozilom in storilcem, katerega pa bodo v primeru izsleditve ovadili na pristojno sodišče.

VLOM V TRGOVINO IN TATVINA

Dne 30. 1. 2020 v zgodnjih jutranjih urah je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o vlomu v trgovino v kraju Imeno. Policisti so intervenirali, vendar storilcev na kraju ni bilo več. NN so z vlomom in odtujenim blagom povzročil za več tisočakov EUR škode. Policisti za neznanci poizvedujejo.

PROMETNA NEZGODA S POBEGOM

Dne 1. 2. 2020 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o nesreči s pobegom povzročitelja, ki je v kraju Šentvid vozil po levi in oplazil nasproti vozeč osebni avtomobil. NN voznik je s kraja pobegnil, ne da bi na kraju soudeleženemu nudil svoje podatke. Policisti so pobeglega voznika izsledili, opravili ogled njegovega vozila in ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,67 alkohola v izdihanem zraku. Zoper povzročitelja nesreče bo podana kazenska ovadba na sodišče zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.