Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 24. 2. 2020 (ni ustavil policistom, s cigareto povzročila splošno nevarnost)

24. 2. 2020 8:36

policijska-postaja-smarjeNENADNA SMRT

18. 2. 2020 so bili policisti obveščeni, da v kraju Podsreda že dalj časa niso videli svojega občana. Na kraj so odšli policisti, ki so s pomočjo gasilcev vstopili v prostore stanovanje hiše ter na tleh v ležečem položaju našli mrtvega. Ugotovljeno je bilo, da je občan umrl naravne smrti.

TRČIL V DROG JAVNE RAZSVETLJAVE TER POBEGNIL

V kraju Mestinje so policisti obravnavali prometno nezgodo, ko je voznik osebnega vozila trčil v drog javne razsvetljave ter s kraja pobegnil. Policisti so kasneje povzročitelja izsledili ter zoper navedenega uvedli postopek o prekršku.

SPLETNA GOLJUFIJA

19. 2. 2020 je bilo naznanjeno kaznivo dejanje spletne goljufije, ko je občan v Kitajsko preko spletne banke nakazal avans za dve električni vozili. Po opravljenem nakazilu in po dogovorjenem roku dobave, pa vozil ni prejel. Prav tako se mu prodajalec ni več oglašal oz. je kontakt z oškodovancem prekinil.

TRAVNIŠKI POŽAR

21. 2. 2020 so policisti obravnavali dva travniška požara, in sicer enega v Gubnem in drugega v Gorjanah. V obeh primerih jo požar ušel nadzoru, zaradi česar je bilo potrebno posredovanje gasilcev, ki so požar pogasili. V obeh primerih so policisti povzročiteljema požara izdali plačilni nalog.

NI USTAVIL POLICISTOM

22. 2. 2020 v večernem času so policisti ustavljali voznika kolesa z motorjem, ki pa ni ustavil ter je pričel bežati. Po krajšem času so ga policisti uspeli ustaviti. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za mladoletnika, ki za vožnjo vozil ne poseduje vozniškega dovoljenja. KZM mu je bil zasežen. Zoper kršitelja bo na pristojnem sodišču uveden postopek zaradi storitve več prekrškov.

POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

22. 2. 2020 v večernem času so morali posredovati v kraju Lastnič, kjer je v mansardni sobi stanovanjske hiše prišlo do požara. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo ker je stanovalka kadila cigareto, ki jo je nato odložila na žimnico ter odšla k počitku. Žimnica je pričela najprej tleti nakar je tudi zagorela. Požar so pogasili gasilci PGD Pristava in Podčetrtek. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan.

RAZGRAJAL IN ŽALIL DELAVCE ZDRAVSTVENEGA DOMA

23. 2. 2020 okoli 1.25 ure so bili policisti obveščeni, da je v ZD Šmarje pri Jelšah prišel vinjeni občan, ki je pred vhodom v ZD razgrajal in nato žalil njihove zaposlene. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X