Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za zaključek bralne značke za odrasle v Šmarju gostili Tadeja Goloba


Na ta veseli dan kulture, ki ga vsako leto obeležimo 3. decembra, torej na Prešernov rojstni dan, v knjižnici Šmarje pri Jelšah tradicionalno poteka tudi zaključek bralne značke za odrasle.

V letu 2019 se je bralni akciji pridružilo kar 185 sodelujočih, ki so prebrali vsaj tri knjige s predlaganega seznama in vsaj še dve po lastnem izboru.

Foto: Damjan Regoršek, Blisk
Foto: Damjan Regoršek, Blisk

Ob tej priložnosti so v knjižnici v goste povabili trenutno enega najbolj iskanih slovenskih pisateljev, Tadeja Goloba. Ta je na knjižnem sejmu pretekli teden izdal tretjo kriminalko o kriminalističnem inšpektorju Tarasu Birsi – Dolino rož, in vsa prva izdaja je že na samem sejmu pošla, zato je šla knjiga že prvi teden po izidu v ponatis.

Če vam to ne pove, kako zelo so ta hip priljubljene Golobove knjige, je to poudarila še povezovalka večera, upokojena radijska voditeljica in šolska knjižničarka Tanja Jurjec.

Razložila je, da so ob dogodku želeli razstaviti nekaj Golobovh knjig, vendar v knjižnici ni niti ene same – čisto vse so izposojene.

Tadej Golob je zbranim med drugim razložil, zakaj je opustil kariero športnega novinarja, zakaj je v času pisanja za Playboy naredil intervju le s štirimi ženskami in zabaval z anekdotami o vzponu na Everest z Davom Karničarjem.

Jurječeva je pred zaključkom zbrane še toplo povabila k ogledu prvega dela TV serije, posnete po Golobovem romanu Jezero, ki na zaslone nacionalne televizije pride v nedeljo, 22. decembra.

Večer se je zaključil v mali dvorani kulturnega doma, z razdelitvijo diplom za opravljeno bralno značko in v prijetnem klepetu ob kozarcu vina. Za klepet in podpisovanje knjig si je vzel čas tudi Tadej Golob.

Foto: Damjan Regoršek, Blisk
Foto: Damjan Regoršek, Blisk

L. Č., foto: Damjan Regoršek, Blisk