Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šah: po 3. turnirju območne lige na vrhu Imeno, tudi mladi odigrali tretjič (foto)


V soboto, 14. decembra, se je s tretjim od sedmih turnirjev nadaljevala tretja sezona ekipne Šahovske lige Kozjanskega in Obsotelja, ki jo organizirata Športna zveza Kozje in Društvo šahovskih mentorjev Celje.

Tretji turnir je potekal v Bistrici ob Sotli, udeležilo pa se ga je istih sedem ekip, kot prvih dveh v Kozjem in Polju. Tretji turnir je bil še posebej izenačen, saj je bila razlika med prvimi petimi ekipami le ena točka.  Dobili smo še tretjega različnega zmagovalca turnirja. S štirimi zmagami in dvema porazoma je to postala ekipa ŠK Triglav Krško, ki jo sestavlja pet kadetov v starosti med 10 in 13 let. Enako točk je imela na drugem mestu ekipa ŠD Imeno, točko manj pa so imele ekipe DU Senovo, ŠD Bistrica in ŠD Buče.

Izredno izenačen je tudi skupni vrstni red po treh turnirjih. S tretjega se je na skupno prvo mesto prebila ekipa ŠD Imeno, ekipa ŠD Buče je zdrsnila na drugo mesto, ŠD Bistrica pa na tretje.  Naslednji turnir bo potekal meseca januarja v Krškem. (R.G.)

Vrstni red 3. turnirja

ŠK Triglav Krško      8        15,5
ŠD Imeno                 8        14,5
DU Senovo              7        13,5
ŠD Bistrica ob Sotli 7        13,5
ŠD Buče                   7        12,5
ŠD Kozje                  3        8
ŠD Polje ob Sotli     2        6,5
Vrstni red po 3. turnirju lige

ŠD Imeno                 32
ŠD Buče                    31
ŠD Bistrica ob Sotli 30
DU Senovo               30
ŠK Triglav Krško       29
ŠD Kozje                   16
ŠD Polje ob Sotli     12

§

sah_utrinek_petrovce_2019_decemberTretji turnir odprte Kozjanske kadetske šahovske lige v organizaciji Športne zveze Kozje in Društva šahovskih mentorjev Celje je potekal v soboto, 14. decembra, na Osnovni šoli Petrovče.  

Udeležilo se ga je 59 mladih šahistov, ki so tekmovali v treh starostnih kategorijah, do devet, do 12 in do 15 let.  

sah_petrovce_u9_2019_decemberV najmlajši kategoriji je med fanti prvo mesto ponovno osvojil Nik Ašič iz ŠK Triglav Krško. Drugi je bil njegov sotekmovalec iz kluba Alen Keber in tretji Miha Lajnšek Kralj iz ŠD Slovenske Konjice. Med dekleti so si prva tri mesta ponovno razdelile učenke OŠ Pod goro Slovenske Konjice, prva je bila Sara Turnšek, druga Gaja Kampuš in tretja Vita Vidmar. Enak vrstni red med fanti in dekleti je tudi v seštevku dosedanjih treh turnirjev.

sah_petrovce_u12_2019_decemberV najštevilčnejši kategoriji fantov do 12 let je zmagal Kristjan Kodrič Plevnik (ŠK Triglav Krško), drugi je bil Vid Koritnik iz ŠK Šmarje pri Jelšah, tretji pa član Celjskega ŠK, Bor Gradišek iz Kozjega. Med dekleti je bila v tej starostni kategoriji ponovno najboljša Ulla Muzel iz ŠK Šmarje pri Jelšah, druga je bila Zala Grogl in tretja Arabela Kostanjevec, obe iz OŠ Hudinja Celje. V skupnem seštevku te kategorije vodita Vid Koritnik med fanti in Ulla Muzel med dekleti.

sah_petrovce_u15_2019_decemberV najstarejši kategoriji sta zmagovalca ponovno postala brat in sestra iz ŠK Triglav Krško. Med fanti je bil prvi Filip Radej, drugo mesto je osvojil član Celjskega ŠK, Tilen Drama iz Šmarja pri Jelšah, tretji pa je bil še en član ŠK Triglav Krško, Borut Jan Ružič. Med dekleti je ponovno zmagala Pika Radej, druga je bila Larisa Marinšek in tretja Zara Bičenič, obe učenki OŠ Zreče.  Brat in sestra Radej sta tudi zanesljivo vodilna v skupnem seštevku najstarejše kategorije.

Četrti turnir odprte kadetske lige bo potekal v soboto 29. februarja v Šmarju pri Jelšah. (R.G.)