Zaključek tretjega šahovskega cikla za Pokal Kozjega

29. 12. 2019 14:58

V četrtek, 26. decembra, se je z zadnjim, 9. turnirjem zaključil tretji šahovski cikel za Pokal Kozjega 2019. Turnirji so z izjemo poletnih mesecev potekali enkrat mesečno v Večnamenskem centru Kozje. Zadnjega novoletnega turnirja se je udeležilo 16 šahistov.

sah_december_2019_1Po odigranih sedmih krogih je zmagovalec turnirja postal Mitja Rešek iz Zagorja, ki je zbral šest točk. Točko manj sta zbrala drugouvrščeni Roman Rozman, član ŠK Pragersko-Gaj in tretjeuvrščeni Milan Maček iz Lesičnega. Mitja je tako postal še sedmi različni zmagovalec v letošnjem ciklu, ki je bil zelo izenačen. To se je videlo tudi v skupnem seštevku cikla, v katerega je vsakemu igralcu štelo sedem najboljših rezultatov.

Z razliko vsega dveh točk je naslov skupnega zmagovalca cikla obranil Ivan Gmajner iz Šahovskega kluba Triglav Krško. Zmago si je priboril na zadnjem turnirju, ko je bil četrti, njegov največji konkurent Ivan Sušin iz ŠK Brežice pa je ostal dve mesti za njim.  Zelo blizu je bil tudi skupno tretjeuvrščeni Roman Rozman, ki je za prvim mestom zaostal za šest točk.

sah_december_2019_2Najboljši mladinec je bil na vseh devetih turnirjih domačin Bor Gradišek, ki je bil tudi najboljši član domače šahovske sekcije, saj se je v skupnem seštevku uvrstil na osmo mesto izmed 30 udeležencev šahovskega cikla. Takoj za njim sta se zvrstila še dva člana ŠD Kozje, Mišo Kolar in David Gračnar.

Vodja tekmovanja Marjan Drobne je podelil medalje najboljšim na zadnjem turnirju ter pokale najboljšim v celotnem ciklu, vse pa je že povabil na četrti cikel za Pokal Kozjega, ki se bo pričel 23. januarja 2020. (R.G.)

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,145 seconds.