Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vinko, Leon in Lara državni prvaki Slovenije v karateju za leto 2019


V soboto, 23. novembra, je bilo v Celju potekalo državno prvenstvo Slovenije do 21 let. Na njem je sodelovalo 419 najboljših tekmovalcev iz Slovenije, ki so zastopali 50 klubov. Za Karate klub Kozjansko in Obsotelje je tekmovalo 11 tekmovalcev, ki so se dalj časa pripravljali za to tekmo: Tilen Prah, Ana in Lea Bele, Lara Sodin, Vinko Juraja, Filip Lotrič, Grega Zbil, Leon Sodin, Benjamin Herman, Luka Bele in Žan Luka Lesnika.

Tekmovanje sta v kategoriji kata – malčki pričela tekmovalca Tilen Prah in Vinko Juraja. Zanesljivo sta se uvrstila v finale, kjer je sledil klubski obračun. Državni prvak je na koncu postal Vinko Juraja, Tilen pa je osvojil 2. mesto.

V kategoriji kata – dečki sta nastopila Grega Zbil in Filip Lotrič. Filipu je po repasažu za malo zmanjkalo osvojiti medaljo, v finale pa je z odločnim in suverenim nastopom prišel Grega. Na koncu je moral priznati poraz in postal podprvak.

Luka Bele je v kategoriji kata – mlajši prišel v finale in na koncu dosegel odličen naziv podprvaka.

Tekmo so nadaljevali borbaši. Prvi je na tatami stopil najmlajši borbaš Leon Sodin. V kategoriji borbe – malčki do 30 kg je po dobrih borbah prišel v finale. Tudi tam je z dobro taktiko uspel prevzeti vodstvo in na koncu postal državni
prvak.

Z bojem je nadaljeval Benjamin Herman v kategoriji kumite dečki nad 45 kg. Benjamin je prišel do repasaža in ga tudi dobil ter tako osvojil 3. mesto.

V kategoriji ml.kadetinje do 40kg je nastopila Lara Sodin. Na tekmi se je prebila do velikega finala, tudi tu premagala
nasprotnico in kot tretja naša tekmovalka osvojila naslov državne prvakinje Slovenije.

Za konec še klubska statistika – na državni ravni med 50 klubi je ekipa KKKO na koncu po osvojenih odličjih
dosegla 6.mesto. Za pomoč pri usmerjanju in vodenju tekmovalcev se zahvaljujemo tudi Daniju Lotriču.