Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini so prižgali praznično razsvetljavo (foto/video)


Zadnji petek v mesecu novembru so tako, kot v veliko drugih mestih po Sloveniji, tudi v Rogaški Slatini prižgali praznično razsvetljavo. Letos so lučke v prazničnem sijaju za razliko od lanskega leta zasvetile v prvem poskusu.

prizig_luck_v_rogaski_slatini1V duhu veselega decembra se je v petek, 29. novembra 2019, tudi Rogaška Slatina pridružila številnim krajem in mestom po Sloveniji in se odela v praznično razsvetljavo. Rogaška Slatina je zasijala v več kilometrih lučk z glavnim dogajanjem na Pegazovi ploščadi.

Ob prižigu lučk se je po Rogaški slišalo navdušeno ploskanje, najmlajši obiskovalci pa so z radostjo v očeh spremljali številne skulpture. Po ploščadi je v hudomušnem tonu bilo slišati pogovore in »stave« obiskovalcev ali bo letos za razliko od preteklega leta razsvetljava zasvetila že v prvem poskusu.

V svojem nagovoru se je župan mag. Branko Kidrič zahvalil vsem, ki tako ali drugače prispevajo k prazničnemu vzdušju. Sam si izjemno prizadeva za dobro počutje turistov in občanov Rogaške Slatine, kar bodo praznični dnevi tudi dokazali. Poudaril pa je številne realizirane projekte preteklega leta.

Obiskovalci so na prireditvi lahko zabavali ob zvoku Tamburašev iz Rogatca in nazdravili s kuhanim vinom. Prireditev je povezovala Katja Žolgar.

v/t/f: DH