Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 25. 11. 2019 (neupoštevanje policistov, goljufija,…)


Neupoštevanje zakonitega ukaza policistov

V večernem času 19.11.2019 sta policista v bližini Lesičnega ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. V postopku voznik ni upošteval zakonitega ukaza policistov pri tem pa je se do njiju nedostojno vedel. Ker se občan ni pomiril so bila uporabljena prisilna sredstva ter sredstva za vezanje in vklepanje, ki so mu bile snete ko se je voznik umiril. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Poskus preprečitve uradnega dejanja uradni osebi

Prebivalec iz okolice Šmarja pri Jelšah je 19.11.2019 obvestil šmarske policiste, da sta se na njegov dom oglasila dva moška, katera sta želela izterjati dolg. Ob prihodu policistov na kraj je izza hiše prišel prijavitelj, kateri je kričal nad policisti v roki pa je držal motiko ter se jima približeval. Na ukaze policistov se ni umiril ampak je še naprej kričal in se približeval. V istem času je do policistov pritekla njegova mati, katera je fizično napadla policistko. Policisti sta prijavitelja in njegovo mater obvladali in jih vklenili s sredstvi za vezanje in vklepanje dokler se nista popolnoma pomirila. Zoper prijavitelja in njegov mamo bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Goljufija

Na PP je občan 22.11.2019 naznanil, da je preko spleta našel oglas za prodajo kmetijskega traktorja v Franciji. Prijavitelj je stopil v kontakt z prodajalcem s katerim se je dogovoril za nakup ter, da mu denar nakaže preko banke na TR. Prijavitelj je nakazal celotno kupnino preko banke. Po nakazilu je prodajalec oglas umaknil iz speta z njim pa je bil v kontaktu še nekajkrat. Ko je prijavitelj ponovno želel vzpostaviti kontakt z prodajalcem se mu le ta ni več oglašal na njegove klice. Prav tako pa do sedaj še ni prejel plačanega kmetijskega traktorja. Kasneje je izvedel, da je podjetje v stečaju. Na ODT Celje bo podana kazenska ovadba.

Prometna nezgoda

22.11.2019 so bili obveščen, da se je v Grobelcah zgodila prometna nezgoda v kateri sta udeležena dva vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča voznice osebnega avtomobila, ki je trčila v nasproti vozečega voznika. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.