Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec z zmago začel elitni del lige prvakov (video)


Po uspehu na domačem kvalifikacijskem turnirju se je futsal ekipa  Dobovca znašla na enem od štirih turnirjev “elitnega” dela tekmovanja. 

V Moskvi so v okviru skupine A danes igrali z belgijskimi prvaki, s katerimi so se v isti fazi tekmovanja uspešno merili že lansko leto, in vpisali zmago.

Belgijski so povedli v 5. minuti, črno-beli pa iz nekaj priložnosti niso uspeli zadeti. To se ni zgodilo niti v 17. minuti, ko je Alen Fetić zastreljal 6-metrovko.

Po glavnem odmoru je Dobovec imel dve priložnosti, a kaj kmalu bi lahko Belgijci povedli še z višjo razliko, saj so v 26. minuti zadeli vratnico.

Preobrat se je zgodil v zadnjih 7 minutah. V 33. je Klemen Duščak globoko na nasprotni polovici odvzel žogo nasprotnikom in jo oddal Teu Turku, ki je vtekal in izenačil. Sledila je kopica priložnosti za Dobovec, a je v 38. minuti po strelu Fetića eden od Belgijcev kar sam premagal svojega vratarja. Belgijci so potem vršili pritisk z igralcem več, a niso bili dovolj spretni, čeprav je bil vratar Damir Puškar že premagan. V zadnji sekundi tekme so slovenski prvaki preko Kristjana Čujca zmago le še potrdili.

Dobovec : Halle-Gooik 3:1 (0:1)
1:1 Turk (33.’), 2:1 Diogo (38.’/ag), 3:1 Čujec (40.’)

Jutri bo Dobovec igral z Mostarjem, z ekipo od BIH pa so bili naši fantje boljši že v Podčetrtku. V ekipi bo tokrat tudi Žiga Čeh, ki je moral prvo tekmo v Moskvi zaradi kartonov izpustiti. V petek je na vrsti še tekma z gostitelji.

*foto: FKD