Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začetek tretje sezone Šahovske lige KiO


V soboto se je začela tretja sezona ekipne Šahovske lige Kozjanskega in Obsotelja, ki jo organizirata Športna zveza Kozje in Društvo šahovskih mentorjev Celje.

Ekipa ŠD Senovo
Ekipa DU Senovo

Prvi turnir je potekal v Večnamenskem centru Kozje, udeležilo pa se ga je rekordnih sedem ekip. Poleg že standardnih ekip ŠD Kozje, ŠD Bistrica ob Sotli in ŠD Polje ob Sotli, ki v ligi nastopajo od prve sezone ter DU Senovo in ŠD Buče, ki so se priključile lani, so tokrat prvič nastopile še ekipe ŠD Imeno in ŠK Triglav Krško. Slednji v ligi sodelujejo z mlado ekipo osnovnošolcev, zato je škoda, da po dveh sezonah v ligi ni več ekipe ŠD Kozje mladi.

Ekipa ŠD Bistrica ob Sotli
Ekipa ŠD Bistrica ob Sotli

Ekipno tekmovanje poteka na štirih deskah po pravilih pospešenega šaha, vse ekipe pa so se pomerile vsaka z vsako. Po odigranih sedmih krogih je bil vrstni red pri vrhu zelo izenačen. Lanski prvaki, ekipa DU Senovo, so se v zadnjem krogu pomerili proti do tedaj vodilni  ekipi ŠD Buče in z zmago osvojili tudi zmago na prvem turnirju. Na drugem mestu so z enakim številom točk končali prvaki prve sezone, ekipa ŠD Bistrica ob Sotli, tretja pa je bila ekipa ŠD Buče. Za njimi sta se zvrstili novi ekipi ŠD Imeno in ŠK Triglav Krško, potem pa še ŠD Kozje in ŠD Polje ob Sotli.

Ekipa ŠD Buče
Ekipa ŠD Buče

Naslednji turnir bo potekal meseca novembra v Polju ob Sotli, skupaj pa bo odigranih sedem krogov. (R.G.)

Vrstni red 1. turnirja

DU Senovo               9        16
ŠD Bistrica ob Sotli 9        14
ŠD Buče                    8        16,5
ŠD Imeno                 7        14
ŠK Triglav Krško      6        11
ŠD Kozje                   3        10,5
ŠD Polje ob Sotli     0        2