Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Timotej Jordan 7. na svetovnem prvenstvu


karate_timotej_jordan_2019_oktoberV južnoameriškem Čilu na svetovnem mladinskem prvenstvu v karateju iz Rogaške Slatine ni tekmovala samo Laura Potisk iz Karate kluba Rogaška Slatina, ampak tudi Timotej Jordan iz Karate kluba Bushido Rogaška Slatina.

V absolutni kategoriji kadetov nad 70 kilogramov je nastopil v konkurenci 36 borcev. Žreb mu je najprej namenil predstavnika Kosova, ki ga je ugnal z 1:0. Sledila je borba z Brazilcem, ki je bil pred borbo na 1. mestu svetovne rang lestvice. Nasprotnik je najprej povedel s točko, a je Timoteju uspel ipon, ki šteje tri točke in preboj naprej. Sledila je tekma s kanadskim borcem, ki je bil uspešnejši.

V njegovem taboru so potem morali počakati na možnost uvrstitve v repesažne boje, kar se je zaradi uvrstitve Kanadčana v finale, tudi zgodilo.

Do 3. mesta sta ga delili dve borbi. V prvem repasažnem boju se je pomeri s Kazahstancem, s katerim se je razšel z 1:1, a mu točkovanje na drugih področjih ni šlo na roko, tako da je na koncu končal kot sedmi.

Timoteja od večjih tekmovanj letos čaka balkansko prvenstvo, ki bo v Brežicah. V letošnji sezoni je prišel do naslova pokalnega prvaka Slovenije v borbah, prav tako je v igri za naj karateista Slovenije.