Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška in Šentjur do domačih zmag


Sinoči sta v okviru prvoligaškega tekmovanja v košarki nastopili slatinska in šentjurska ekipa, obe na domačem parketu. Rogaška je ugnala Polzelane, ki so prejšnji vikend visoko ugnali Šentjurčane, ti pa so tokrat odpravili Domžalčane.

Slatinačni so v prvem polčasu trikrat povedli za 8 točk. Gostje, pri katerih je bil s 25 točkami najbolj razpoložen Kozjan Sandi Čebular, so jim v tretji četrtini prišli povsem za pete, a je v 26. minuti Rogaška znova prišla na +8, potem pa je bilo že v 29. minuti znova izenačeno. V zadnjem kvartalu sta bili ekipi v 36. minuti oddaljeni le tri točke. V sami končnici pa so prevladali domači, ki so s trojko Mihe Fona potrdili zmago.

 

Rogaška : Hopsi Polzela 82:75 (29:27, 22:18, 16:20, 15:10)
Vujasinović 21, Miličević 14, Lelić 13, Ferme 11, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekma je bila izjemno težka. Sicer smo nekajkrat pobegnili, a so se Hopsi vedno vrnili z odlično tranzicijsko igro in skokom v napadu. Nikakor nam niso dali dihati. Glede na prvi polčas sem v nadaljevanju pričakoval manj točk. Šele v zadnji četrtini smo uspeli po mojem mnenju tudi nekoliko utrujene Hopse zlomiti in spustiti na le 10 doseženih točk. Brez pretiranega stresa v zadnji minuti, smo tako uspeli priti do zmage.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov: “V prvem polčasu smo igrali izredno slabo, neagresivno v obrambi. Pri Rogaški so se razigrali igralci, ki do zdaj niso zadeli še praktično nič. Naš šuterji danes niso imeji svojega dne. Mislim, da smo tekmo izgubili v prvem polčasu, ko smo šli v tekmo povsem drugače kot smo se dogovorili. Čestitke Rogaški za zasluženo zmago.”

§

kosarka_sentjur_helios_2019_oktoberV Hruševcu so gostje iz Domžal povedli z 0:4, potem pa so domači s serijo 12 točk napovedali, da bodo pred svojo publiko odigrali boljšo partijo kot pred tednom dni. Gostje so v naslednjih minutah dvakrat izenačili, a se je šentjurska ekipa sredi druge četrtine odlepila na +10. Z delnim izidom 2:12 je Helios izenačil, ob polčasu pa so domači vodili za točko. Po glavnem odmoru so domači nadzirali potek dogajanja in po tretji četrtini vodili za 9 točk. Na začetku zadnjega dela so barvarji prišli na 5 točk zaostanka, potem pa je domača falanga znova pobegnila in tekmo popestrila tudi s kakšno atraktivno potezo.

Šentjur : Helios Suns 75:63 (20:16, 17:20, 22:14, 16:13)
Vlahović 18, Radulović 15, Čebašek 14, Ahmedović 14, …

Saša Dončić, trener Šentjurja: “Zelo pomembna zmaga za nas. Imeli smo veliko težav, sploh v pripravljalnem obdobju. Na Polzeli smo v zadnjem delu tekme uprizorili antipropagando košarke, tako da je ta zmaga zelo pomembna za samozavest igralcev. Vsem fantom čestitam za borbenost in požrtvovalnost.”

Grega Nachbar, pomočnik trenerja Helios Suns: “Čestitke Šentjurju za zasluženo zmago. Mi smo odigrali dobro le v nekaterih segmentih in na takih gostovanjih je to precej premalo, da bi upali na uspeh.”

Rogaška v torek v ABA2 ligi gostuje v Skopju, Šentjur pa v okviru pokalnega tekmovanja v Vojniku. Podčetrtani imajo pokalno gostovanje v Mariboru na sporedu v sredo. V soboto, 19. oktobra, gostujejo vse tri ekipe z območja: termalci na Polzeli, Rogaška v Domžalah, Šentjur pa v Šenčurju.

*foto: KKR in Marjan Marić

kk-sentjur-2019-klik