Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 7. 10. 2019 (psi večkrat nad domače živali)


policijska-postaja-smarjePADEC MOTORISTA

30. 9. 2019 so policisti v Senovici obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu roba vozišča motorista, ki je zapeljal na gramoz ter padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahko telesno poškodbo. Motoristu je bil izdan plačilni nalog.

IZSILJEVANJE PREDNOSTI

1. 10. 2019 v popoldanskem času so policisti v Lastniču obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega vozila. V nesreči se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

NEPRAVILNO PREHITEVANJE

2. 10. 2019 v dopoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega vozila, saj je ta prehiteval voznika, ki je že pričel zavijati levo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

ILEGALNI PRIBEŽNIKI

2. 10. 2019, v večernem času, so se policisti odzvali na klic občanke, da je v Trebčah, do nje pristopil moški, ki je dajal videz tujca. V postopku se je izkazalo, da gre za drž. Pakistana, ki je v Slovenijo vstopil ilegalno. Oseba je bila izročena hrvaškim varnostnim organom.

5. 10. 2019 so bili policisti prav tako s strani občana obveščeni, da na relaciji od Šentvida proti Grobelnem po železniški progi hodi moški, po videzu tujec. Ugotovljeno je bilo da gre za mladoletnega drž. Maroka, ki je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito, zaradi česar je bil nastanjen v nastanitvenem zavodu v Logatcu.

VLOM V GARAŽO

3. 10. 2019 so bili policisti obveščeni o vlomu v garažo, iz katere je storilec odtujil različno orodje. Zoper storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA AKUMULATORJEV

6. 10. 2019 v dopoldanskem času so bili policisti obveščeni, da so občanu iz Buč neznane osebe odtujile akumulatorje v vrednosti 200 eur. Policisti so navedene osebe v cestnem prometu ustavili, jim akumulatorje zasegli ter jih še istega dne vrnili oškodovancu. Zoper storilce sledi kazenska ovadba.

VOZIL BREZ IZPITA S PONAREJENIMI REG. TABLICAMI

6. 10. 2019, v popoldanskem času, so policisti v naselju Podčetrtek ustavili voznika osebnega vozila, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imel nameščene ponarejene registrske tablice, zaradi česar so mu bile te zasežene. Prav tako mu je bilo zaseženo vozilo. Zoper voznika je bil na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog, zaradi suma storitve kaznivega dejanja, pa bodo tožilstvo obvestili s kazensko ovadbo.

PSI BREZ NADZORA – OPOZORILO LASTNIKOM

Policisti tukajšnje PP so v zadnjem času na območju Mestinja obravnavali več primerov pokola domačih živali, ki so jih zakrivili psi, ki so bili brez nadzora lastnika. V tej zvezi opozarjajo občane oz. lastnike psov, da so ti dolžni imeti pse vedno pod fizičnim nadzorom (na vrvici ali z nagobčnikom) in da jih ne spuščajo v naravo. Psi brez fizičnega nadzora lastnika lahko namreč povzročijo večjo nepopravljivo škodo, za lastnika psa pa je poleg odprave škode, ki jo je povzročil njegov pes, predvidena globa v razponu od 200 do 400 EUR.