Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To poletje so v občini Šentjur mladim prvič omogočili poletno počitniško delo (foto)


19 mladih je med 8. julijem in 2. avgustom opravljalo počitniško delo preko projekta »Šentjur, mene maš!«, ki ga je za Občino Šentjur organiziral in izvedel Mladinski center Šentjur.

img_20190723_101737Občina Šentjur se je pridružila občinam v Sloveniji, ki poleti mladim občanom omogočijo počitniško delo. Tako je sledila strategiji razvoja mladinskega dela v občini Šentjur 2014-2020. Mladi so pridobili nekaj delovnih izkušenj, naredili nekaj dobrega za lokalno skupnost in krepili svojo pripadnost lokalni skupnosti, občina pa je z nižjimi stroški uspela urediti to kar lokalna skupnost potrebuje.

V Šentjurju se je na razpis pravočasno in pravilno prijavilo 52 mladih občanov. Izbranih je bilo 20 mladih, na koncu je delo opravljalo 19 mladih. Mladi občani, prevladovali so krajani Šentjurja in okolice, Dramelj in Gorice pri Slivnici, so po opravljenem varstvu pri delu dobra dva tedna barvali igrala na igriščih večih enot Vrtca Šentjur, preostale dni pa pomagali pri čiščenju vrtčevskih prostorov.

Z malo sreče bo projekt potekal tudi naslednje leto in dal možnost mladim občanom, da malo zaslužijo in hkrati spoznajo delo javnih zavodov v občini.

20190708_090308