Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčani na kitajsko turnejo


Včeraj so se na prvem treningu zbrali košarkarji Rogaške, ki bodo tretjo sezono zapored nastopili v drugi jadranski ligi. 

Že jutri se zanje začenja novo poglavje, saj bodo odpotovali na Kitajsko, kjer bodo do 26. avgusta sodelovali na dveh pripravljalnih turnirjih.

Glavni trener Damjan Novaković tokrat še ne bo mogel računati na centra oz. igralca na položaju 5, saj zaenkrat še ni prišlo do dogovora, po vsej verjetnosti pa bo novinec k ekipi prišel v začetku septembra.

V Rogaški Slatini želijo obnoviti sodelovanje z Leonom Šantljem, poleg omenjenega in že znanih kadrovskih rešitev (Daniel Vujasinović, Luka Božak, Tadej Ferme, Nick Čevizović, Miha Fon, Djordje Lelić, Ivan Miličević in Urban Durnik) pa bo na daljni vzhod odpotovalo še nekaj košarkarjev: Dejan Čigoja (lani Šentjur), Luka Rožanc (lani Zlatorog), Nejc Zupan (lani Sixt Primorska) in Jan Dornik (lani LTH Castings). V primeru, da kateri zadovolji strokovni štab, obstaja možnost, da pride do podpisa pogodbe.

Staš Sivka je s slovensko reprezentanco do 16 let na evropskem prvenstvu v Vidmu, zato ne Kitajsko ne bo odpotoval.

Slatinčani bodo po vrnitvi v domovino predvidoma odigrali še 8 pripravljalnih tekem, a le dve v Rogaški Slatini. 4. septembra bo v mestu vrelcev gostoval avstrijski Kapfenberg, 6. septembra pa hrvaški Zabok.

*foto: KK Rogaška