Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pozorno v okolici šol in tudi sicer


images_slike3_ured10_sentjur_prvi solski dan 2013V ponedeljek, 2. septembra, se bo začelo novo šolsko leto. Številni policisti PP Šentjur, člani Rdečega križa – območnega združenja Šentjur, člani Kluba starodobnikov »Večno mladi« in osebje iz Centra za krepitev zdravja bodo prisotni v bližinah šol in pri prehodih za pešce, kjer bomo nudili pomoč šolarjem.

Kljub povečanem nadzoru so policisti v lanskem letu še vedno ugotovili prekoračene hitrosti nekaterih voznikov v bližinah šol. Policisti bomo izvedli tudi poostren nadzor nad tehnično brezhibnostjo vozil za prevoz otrok. Nadaljevali bomo z izvajanjem mnogih preventivnih aktivnosti, kot so obiski prvošolcev, sprehodi po varnih poteh v šolo in prisotni bomo na uvodnih sestankih s starši, vse v cilju ozaveščanja in največje možne varne udeležbe otrok v prometu.

Voznike ponovno pozivajo k umirjanju hitrosti v naseljih, še posebej v bližinah šol in k spoštovanju določil o prepovedi uporabi mobitelov med vožnjo, saj takšna ravnanja dokazano vplivajo na zbranost med vožnjo.