Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarje ponovno pod vodo; zalilo Muzej baroka, izruvalo smreko, razkrilo del občinske stavbe. Pod vodo tudi Rogatec (foto)


Popoldansko hudo neurje z vetrom in točo je še posebej močno ponovno udarilo v Šmarju pri Jelšah. V središču Šmarja je nastalo ogromno škode – tako kot posledica zalivanja vode kot zaradi vetra.

Središče Šmarja pri Jelšah je bilo ponovno pod vodo – poplavljena je bila regionalna cesta, voda je vdrla v Kulturni dom in spodnje prostore muzeja Baroka, kljub odvodnjavanju in muldam.

Posledice neurja je sicer trpela celotna občina. Na terenu so gasilske enote, ki pomagajo odpravljati razdejanje.

Neurje pustošilo tudi po Rogatcu

Med 46 občinami, katere je včeraj prizadelo močno neurje, sta bili med najbolj prizadetimi tudi občini Rogatec in Rogaška Slatina. Tudi tam je močan veter odkrival strehe, podiral drevesa, voda je zalila objekte in ceste,…. Fotografije pustošenja, ki ga je nevihta povzročila v Rogatcu, si oglejte v spodnji galeriji.

Če imate informacije in fotografije o posledicah neurja na območju Kozjanskega in Obsotelja, in ste jih pripravljeni deliti z javnostjo, vabljeni, da nam jih posredujete na e-pošto [email protected] (ali sporočite povezavo do FB profila, kjer ste jih objavili)

Oglejte si fotogalerijo (vir foto: Občina Šmarje pri Jelšah, Jožef Čakš)

Rogatec (fotografije nam je poslala bralka in bralec)

Še nekaj fotografij, ki so jih objavili na FB strani Rogatec, moj kraj: