Pevski festival Pop Rok Šmarje z bodočimi evrovizijci (foto, video)

5. 7. 2019 9:11

6. festival Pop Rok Šmarje je privabil množico poslušalcev, ki je zapolnila atrij Muzeja baroka. Poslušali smo a-capella izvedbe znanih napevov štirih zasedb. Predstavil se je tudi slovenski beat-boxer.

Kdo je popeval na festivalu

V atriju Muzeja baroka se je šesto leto odvil festival Pop Rok Šmarje. V dosedanjih izvedbah je nastopilo 16 skupin. Tokrat smo lahko slišali vokalno skupina Amadeus iz Šmarja pri Jelšah, ki letos praznuje 20. obletnico. Sledila je vokalna zasedba Vitis iz Rogaške Slatine, njim pa beat-boxer Tadej Pasar, kateremu so se pridružili otroci, ki so obiskali beat-box delavnico pred dogodkom. Širše-šmarski Kvartet Pušeljc je nadaljeval, za konec pa so svoje vokalne sposobnosti pokazali še Jazzva, ki nas bodo 3. avgusta zastopali na zborovski evroviziji (Eurovision Choir 2019) v Göteborgu na Švedskem.

pop_rok_2019_00
Poslušalci in pojoči na festivalu Pop Rok Šmarje; Foto: DejC

Izvor festivala Pop Rok

Nac Šilec iz vokalne zasedbe Amadeus nam je povedal, kako je do ideje o festivalu prišlo: »Po Sloveniji smo hodili na podobne festivale. Ker je bil odziv publike dober, smo si rekli »dajmo še mi to naredit«. Šmarski festival a-capella glasbe se je tako rodil šest let nazaj, ko smo dobili idejo o srečanju vokalnih skupin v Šmarju pri Jelšah. Vsako leto poskušamo privabiti nove nastopajoče. Letos smo tako festival razširili še na beat-box delavnico, ki se je odvila dve uri pred začetkom. Na njej so sodelovali otroci stari nad 7 let, ki so se učili beat-box veščin. Povabili smo tudi lokalna proizvajalca vina in piva, da na dogodku predstavita svojo ponudbo. Festival raste, upajmo, da bo tako še naprej. Vabim vse, ki vam je to všeč, da se udeležite česa takšnega.«

Nac Šilec (vokalna zasedba Amadeus):

Vokalna skupina Amadeus:

Vokalna zasedba Vitis:

Beat-boxer Tadej Pasar z mladimi beat-boxerji:

Kvartet Pušeljc:

Vokalna zasedba Jazzva:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
209 queries in 2,584 seconds.