Goljufije z uporabo filmskega denarja

19. 7. 2019 12:11

V zadnjih 10 dneh je bilo v večih gostinskih lokalih na območju Laškega in Slovenskih Konjic unovčenih 24 ponarejenih bankovcev za 20 evrov.

filmski_denar_2019_1Gre za »filmski denar«, denar, ki je natisnjen na navaden papir in je zelo podoben pravemu. Razlika je dobro vidna v napisu na bankovcu, kjer je napisano, da ne gre za pravi denar ampak za reklamni denar. Te bankovce, ki se lahko kupijo preko spleta, so storilci na raznih prireditvah (gasilske veselice, Pivo in cvetje, …) in ostalih gostinskih lokalih uporabljali kot prave.

Policisti in varnostniki so na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem prijeli 17-letnika, ki je želel plačati z omenjenim nepravim denarjem. Pri njem so policisti našli še dva. V Slovenskih Konjicah so policisti prijeli še tri fante stare 17 in 18 let, ki so na gasilskih veselicah in v razih lokalih unovčili še 23 primerkov nepravega denarja.

Zoper vse štiri storilce bodo policisti zaradi storitve KD goljufije podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Gostince in organizatorje javnih prireditev opozarjajo, da so pri plačilu pozorni na pristnost denarja, še posebej pri plačilu z bankovci za 20 in 50 Eur. Tarče goljufov so tudi ljudje, ki prodajajo razne predmete in jim kupci za kupnino med pravimi bankovci »podtaknejo« tudi ta nepravi denar.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 3,068 seconds.