Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Proslava ob dnevu državnosti v Podčetrtku (foto, video)


Slovenija svojo neodvisnost praznuje že 28 let. S proslavo, ki so jo pripravili Območno združenje slovenskih častnikov in veteranov, Policijsko veteransko združenje Sever, Občina Podčetrtek, Terme Olimia in Osnovna šola Podčetrtek, so dan državnosti obeležili tudi v Podčetrtku.

Slavnostna govornika sta bila minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in župan občine Podčetrtek Peter Misja.

Ob obletnicah kot je ta, se običajno oziramo v preteklost in ugotavljamo, kaj vse se je spremenilo. Dejstva kažejo, da so se zamenjali štirje predsedniki, z njimi 13 vlad, 2 denarni valuti, spremenil pa se je tudi čas dela, potreben za nakup določenih dobrin.

statistika

Slavnostni govornik, minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek, je v svojem govoru med drugim izpostavil, da je močno gospodarstvo tisto, ki zagotavlja samostojnost in suverenost pri odločitvah pomembnih za državo. Celoten govor najdete v spodnjem videoposnetku.

Ker gre za pomemben slovenski praznik, smo imeli priložnost prisluhniti tudi kulturnemu programu Osnovne šole Podčetrtek (videoposnetek spodaj), z domoljubnimi vsebinami. Ob koncu je povezovalec programa, Darko Pepevnik, obiskovalcem v razmislek ponudil še vprašanje Mihe Mazzinija, ki se sprašuje kdo pravzaprav je pravi domoljub. Pri definiciji tudi vam, spoštovani bralci, puščamo odprte roke.

Fotogalerija:

Tina Fajs