Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podrobneje z otroškega balkanskega prvenstva v karateju


Zadnji konec tedna je mesto Banja Luka v Bosni in Hercegovini gostilo balkansko karate prvenstvo za otroke. Sodelovali so najboljši karateisti  iz 10 držav: Albanije, BIH, Bolgarije, Hrvaške, Črne gore, Romunije, Severne Makedonije, Srbije, Turčije in Slovenije. Karateisti so opravili kar 1039 nastopov, od tega so se tam pomerili tudi s strani slovenske reprezentance izbrani  štirje karateisti Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, ki so opravili pet nastopov.

Ognjeni krst na tem prvenstvu je doživel Vinko Juraja, ki se je pomeril v kategoriji kata dečki do 9 let. Vinko je brez težav premagal Makedonca in Srba, proti Bolgaru pa izgubil in tako izpadel iz boja za sam finale. V repasažu se je zbral in premagal Bosanca, kar je bil dober znak, da se bori za medaljo na tako velikem prvenstvu. Žal se je v zadnjem boju z Makedoncem sodniška odločitev s 3:2 za las obrnila proti njemu in tako je pristal na petem mestu.

V istem slogu je nadaljeval Filip Lotrič v kategoriji kata dečki do 10 let. Tudi Filip je začel nadvse uspešno in se v boju z domačinom prebil v naslednje kolo, v katerem je tekmovanje zaključil in tako pristal med prvo polovico tekmovalcev njegove kategorije.

Suvereno in odločno je nastopil na tatami tudi naslednji tekmovalec Grega Zbil. Tako kot ostali tekmovalci, je na tekmo odšel v vrhunski formi in s ciljem, da se uspešno prebija iz kola v kolo v močni konkurenci.  S 5:0 je najprej ospravil Bolgara in domačega tekmovalca, s 4:1 turškega, z enakim izidom v borbi za finale pa še Makedonca. Tako je Grega kot prvi  in edini Slovenec prvega dne tekmovanja z le dvema izgubljenima zastavicama stopil v popoldanski veliki finale z nasprotnikom iz Turčije. Tu je nasprotnik prikazal močnejšo in po mnenju sodnikov boljšo kato. Tako je Grega stopil na drugo mesto in se okitil s srebrno medaljo.

Kot zadnji in najizkušenejši naš tekmovalec ta dan je v kategoriji kata dečki do 12 let na tatami stopil še Luka Bele. Luka je tekmoval v najštevilčnješi konkurenci in kot nosilec bronaste medalje z lanskega prvenstva nosil tudi največje breme in pritisk. Želja po ponovitvi lanskega uspeha je bila prevelika in ko je Luka že v prvem kolu, sicer za las, z rezultatom 3:2, izgubil s Hrvatom, kasnejšim zmagovalcem te kategorije, se ni več uspel zbrati in prikazati svoje maksimalne forme, zato je po dobljenem prvem repasažu pristal na vseeno dobrem, a žal zanj nezadovoljivem sedmem mestu.

Ekipa KKKO je imela v BIH tudi navijaško podporo
Ekipa KKKO je imela v BIH tudi navijaško podporo

Luka se je po tej smoli prvega dne moral zbrati še za sobotni nastop. V prepričanju, da vendarle ima še eno možnost,  se je nadvse borbeno postavil na tatmi tudi v kategoriji kumite dečki do 47 kg.

Tudi tu je že v prvem kolu prav on naletel na domačina, kasnejšega zmagovalca te kategorije in izgubil z rezultatom 2:0.

Kasneje se je po repasažih uspešno prebijal do končnega boja za tretje mesto, kjer je v zadnjem hipu izgubil točko proti Albancu in tako tudi tu ostal brez odličja.

cedahuci-koala-voice-sentjur-klik