Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi zamejski športniki so se tokrat družili v Obsotelju in Kozjanskem


Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je v petek 14. in soboto 15. junija pripravil že 43. srečanje slovenskih športnikov iz obmejnih dežel. Organizator srečanja je bila Športna zveza Kozje v sodelovanju z Občino Podčetrtek.

zamejci_2019_odbojkaSrečanje se je pričelo v petek popoldan s svečano otvoritvijo na trgu Lipa v Termah Olimia, kjer so bili mladi zamejski športniki iz Italije, Avstrije in Madžarske ter njihovi spremljevalci tudi nameščeni. Na otvoritvi so jih pozdravili župan Občine Podčetrtek Peter Misja, predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec, ambasador RS za šport, strpnost in fair-play Miroslav Cerar ter podpredsednik Slovenske športne zveze Koroške Danilo Prušnik. Svečanosti se je udeležil tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik, ki je prav tako pozdravil vse prisotne.

zamejci_2019_nogometV soboto dopoldan so nato potekala tekmovanja. Nastopale so ekipe Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, Slovenske športne zveze Koroške, Zveze Slovencev na Madžarskem ter domače ekipe, ki so nastopale pod imenom Obsotelje in Kozjansko. Mladi športniki so se merili v štirih disciplinah. Košarka za fante in odbojka za dekleta je potekala v Športni dvorani Podčetrtek, nogomet se je igral v Športnem parku Kozje, namizni tenis pa v Večnamenskem centru Kozje. Domače barve so branili mladi člani košarkarskega kluba Terme Olimia, nogometaši Nogometnega kluba Kozje-Imeno, odbojkarice Športnega društva OŠ Podčetrtek ter igralci namiznega tenisa iz Tenis kluba Kozje.

zamejci_2019_namizni_tenisTekme so potekale  v športnem duhu, največ uspeha pa so imeli mladi zamejski športniki in športnice iz Italije, ki so bili najboljši v namiznem tenisu in odbojki. V nogometu so zmagali  mladi športniki iz avstrijske Koroške, v košarki pa so bili najboljši domačini.

Medalje vsem udeležencem so na zaključku srečanja podelili Miroslav Cerar, predsednica Komisije za zamejski šport pri OKS-ZŠZ Sonja Poljšak, Mirko Oraže iz SŠZ Koroške in nekdanji italijanski reprezentant v odbojki, tokrat v vlogi trenerja mladih odbojkaric ZSŠD v Italiji, Loris Mania. Predsednik Športne zveze Kozje Roman Gradišek je vsem udeleženim športnim zvezam podelil spominske plakete za udeležbo na 43. srečanju, nato pa so se udeleženci odpravili proti svojim domovom z obljubo, da se vidijo zopet naslednje leto, na 44. srečanju. (R.G.)