Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mali nogomet: Podsreda v 20 letih prvič na tron


S tekmami 14. kola se je zaključila jubilejna 20. sezona Lige malega nogometa Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje, ki je letos potekala pod imenom LMN Market TUŠ Kozje Kozjansko. Letošnja sezona je bila tudi prva, ki je potekala v dveh koledarskih letih, prvi del jeseni 2018 in drugi spomladi 2019.

O naslovu prvaka odločala tekma zadnjega kola med ekipama Vulkanizerstvo F1 in ŠD Podsreda

2. mesto je pripadlo ekipi Vulkanizerstvo F1
2. mesto je pripadlo ekipi Vulkanizerstvo F1

Bolje so začeli branilci naslova iz Bistrice ob Sotli, ki so dvakrat vodili, a so igralci iz Podsrede na koncu zmagali in se veselili svojega prvega naslova prvaka na Kozjanskem. Ekipa, ki je edina nastopala v vseh 20 sezonah lige, je bila do zdaj že trikrat druga in šestkrat tretja, zato je bilo veselje ob prvem naslovu prvaka še toliko večje.

Do naslova prvaka so prišli brez poraza, v vsakem delu so zabeležili le po en neodločen izid, obakrat proti ekipi iz Kozjega. Na drugem mestu so sezono zaključili petkratni prvaki, ekipa Vulkanizerstvo F1, tretja pa je bila ekipa ŠD Buče – Polje.

Ekipa Buče-Polje je premogla tudi naj strelca
Ekipa Buče-Polje je premogla tudi naj strelca

Iz te ekipe prihaja najboljši strelec sezone. Izmed 333 zadetkov, kolikor jih je padlo v sezoni, jih je največ, 18 dosegel Davorin Hostnik. Do naslova najboljšega strelca je prišel s štirimi zadetki v zadnjem krogu in tako za dva zadetka prehitel dva igralca ekipe ŠD Podsreda, Uroša Kuneja in Gregorja Umeka.

Pokal za fair play je letos prejela ekipa ŠD Lesično, ki je v celotni sezoni prejele le dva kartona, enega rdečega in enega rumenega.

Pokale najboljšim ekipam je na zaključku podelil vodja lige Jože Zajc, ki je povedal, da se je  nov sistem tekmovanja (jesen-pomlad) izkazal za ustreznega in bo tak ostal tudi v prihodnje. (R.G.)

REZULTATI 14. kola – 31. 5. 2019 V KOZJEM

ŠD KOZJE RAJMAX : ŠD BUČE –POLJE 1:5    

Strelci: Polak 1 / Hostnik D. 4, Hostnik A. 1

VULKANIZERSTVO F1 : ŠD PODSREDA 2:3   

Strelci: Blažinčič 2/Grilc 2, Kunej 1

BAR GASILČEK IMENO : ŠD ZAGORJE 3:2     

Strelci: Alegro G. 1, Alegro B. 1, Omerzu 1/Levstik 1, Romih B. 1

ŠD LESIČNO : PANTERJI PREVORJE 2:3

Strelci: Bidar 2 / Amon 1, Gračner 1, Rezec 1

 

KONČNA LESTVICA:

ŠD PODSREDA 38
VULKANIZERSTVO F1 36
ŠD BUČE – POLJE 28
BAR GASILČEK IMENO 19
ŠD ZAGORJE 11
ŠD KOZJE RAJMAX 10
PANTERJI PREVORJE 8
ŠD LESIČNO  5

§

V predzadnjem krogu Veteranske lige malega nogometa Market TUŠ Kozje Kozjansko smo videli le eno tekmo, saj se ekipa ŠD Kozje Rajmax ni uspela zbrati v zadostnem številu. Ekipa ŠK Virštanj je tako prišla do zmage brez boja, ker pa je bila ekipa ŠD Podsreda Fasade NO-BO tokrat prosta, so se zavihteli še na vrh lestvice. V zadnjem krogu se bosta ekipi pomerili med sabo in igralcem z Virštanja bo za obranitev naslova prvaka zadostoval že neodločen rezultat. Preostala tekma med ekipama iz Bistrice ob Sotli in Imenega se je končala z neodločenim rezultatom, kar pomeni, da so si člani ekipe ŠD Bistrica že zagotovili končno tretje mesto. (R.G.)

REZULTATI 9. kola – 31. 5. 2019 NA VIRŠTANJU

ŠK VIRŠTANJ : ŠD KOZJE RAJMAX 3:0 b.b.

BAR GASILČEK IMENO : ŠD BISTRICA 3:3

Strelci: Ceraj 1, Ivačič 1, Uršič 1/ Černelč 3

ŠD PODSREDA FASADE NO-BO prosti

 

LESTVICA :

ŠK VIRŠTANJ 16
ŠD PODSREDA NO-BO 14
ŠD BISTRICA 10
BAR GASILČEK IMENO 5
ŠD KOZJE RAJMAX 2