Člansko gasilsko tekmovanje GZ Šmarje pri Jelšah 2019 v Kozjem (foto, video)

18. 6. 2019 8:52

V nedeljo sta Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah in Prostovoljno gasilsko društvo Kozje v Športnem parku Kozje organizirala gasilsko tekmovanje za člane in starejše gasilce svoje zveze. Kot gostje so na tekmovanju sodelovali tudi gasilci s sosednje Hrvaške.

dsc_7605

Športni park Kozje je modra gasilska barva preplavila že v nedeljskih jutranjih urah. Lepo udeležbo na tekmovanju je napovedalo sedeminšestdeset ekip v šestih različnih kategorijah: kategorijah starejših gasilk in gasilcev, kategorijah članic in članov ekip A in članic in članov ekip B. Pripeki skozi dan so gasilci, oblečeni v svoja delovna oblačila in pokriti z gasilskimi čeladami, kljubovali vsej tja do druge ure čez poldne.

Članske enote so se pomerile v treh vajah, in sicer v vaji z motorno brizgalno, štafeto na 400 metrov  z ovirami (za člane in članice brez ROVA) ter vaji razvrščanja. Veteranke in veterani pa so se pomerili v vaji s hidratom ter vaji raznoterosti.

   dsc_7633dsc_7600

Pri članicah ekip A je slavila ekipa z Buč, pri članih ekipa Florijana 1. Najboljše gasilke v kategoriji članic B so postale gasilke Steklarne Rogaška Slatina, v moški konkurenci pa ekipa Mestinje. Med veterankami je slavila ekipa Kozjega ter med veterani ekipa Šmarja pri Jelšah.

Vse sodelujoče ekipe so v sklepnem delu prejele  diplome, najboljše tri v vsaki kategoriji pa so bile nagrajene s pokali in se bodo v nadaljevanju pomerile na regijskem tekmovanju v Slovenskih Konjicah. Izven konkurence so tekmovale štiri ekipe s sosednje Hrvaške.

dsc_7672dsc_7682

dsc_7683

dsc_7681

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj

Gasilce so v sklepnem delu pozdravili predsednik GZ Šmarje pri Jelšah Erih Strašek, poveljnik zveze in vodja tekmovanja Bogdan Krumpak, predsednik PGD Kozje Ervin Perčič ter županja gostiteljske občine Milenca Krajnc.

dsc_7548dsc_7563

Vabljeni k ogledu videoposnetkov s kratkimi povzetki tekmovanj in nagovorov ob zaključku.

 

Še fotogalerija:

E. Š.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X