Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bliža se 15. pohod Od gorce do gorce

od-gorce-do-gorce-2019Če bi radi kaj postorili za svoje zdravje in dobro počutje, se lahko zadnjo soboto v juniju (29. 6.) odpravite na Sladko Goro na 15. tradicionalni pohod Od gorce do gorce. Pot vas bo popeljala mimo gorc, vinskih kleti, ogledali si boste lahko tudi sladkogorske turistične znamenitosti.

Uradna otvoritev pohoda s krajšim kulturnim programom bo v soboto, 29. junija 2019, z začetkom ob 9. uri pred Domom krajanov in gasilcev na Sladki Gori.

Seveda pa se pohodniki na pot lahko odpravite skozi cel dan. Na začetni točki (parkirišče pred Domom krajanov in gasilcev) boste prejeli zemljevid poti, simbolično darilo ter poravnali simbolično startnino.

smarje-grbZa ljubitelje pohodništva in dobrega vina

Tradicionalni pohod Od gorce do gorce vsako leto privabi ljudi vseh generacij od blizu in daleč. Kot pravi predstavnik Turističnega društva Skriti biser Janko Šket, je pohod primeren ne le za ljubitelje pohodništva, temveč tudi za ljubitelje dobrega vina. “Pot nas bo popeljala izpred Doma krajanov in gasilcev na Sladki Gori med vinogradi in vinogradniškimi potmi do več postojank, večinoma do vinskih kleti,” pravi Janko Šket. Pot ni zahtevna, primerna je tako za mlajše kot starejše. Dolga je okoli 8 kilometrov.

*Naročena objava, naročnik je Občina Šmarje pri Jelšah