Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tek po šmarskih bregih 2019 (foto, video)


Ko se dobra volja in ljubezen do športa zlijeta s čudovito naravo okoliških hribov in dolin, je užitek v teku neizmeren. K temu dodajmo še dobro voljo in zdravo mero tekmovalnosti vseh udeležencev, od tistih najmlajših do tistih mladih po srcu, ter entuziazem organizatorjev, je uspeh neizbežen.

Športno društvo Šmarje pri Jelšah v sodelovanju s Klubom študentov Šmarske regije in Obsotelja ter Javnim zavodom za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah je v soboto, 11. 5. 2019, pripravilo že četrti Tek po šmarskih bregih. Z vsakim letom prireditev raste, čemur priča lepo število sodelujočih, ki se jih je letos skupaj zbralo kar 275. Prav vsakega je na cilju pričakala spominska medalja, prvi trije v posameznih kategorijah pa so dobili, kot se za najboljše tudi spodobi, posebne.

Seveda se je pred športno aktivnostjo potrebno ustrezno ogreti, za kar je s svojo strokovno pomočjo poskrbela fizioterapevtka in trenerka Petra Čebokelj.

Otroški teki

tek-po-smarjskih-bregih-2019-3Najprej so se na tek pognali otroci. Tekli so v treh kategorijah. Najprej predšolski nadobudneži, ki so se pomerili na 200 metrov, za njimi otroci od prvega do četrtega razreda na 500 metrov in še preostali do devetega razreda na 1000 metrov. Največ razigranosti je bilo opaziti prav pri najmlajših, seveda pa tudi največ smeha. Udeležba je za naše mlade protagoniste bila brezplačna.

Nato so prišli na vrsto odrasli, ki so tekli ali hodili na 5 kilometrov (prireditelji so tek poimenovali Zmorem, za zdravo telo). Prava tekmovalnost pa je prišla do izraza na najdaljši, 10 kilometrski razdalji, ki je štela tudi za Štajersko Koroški pokal. Trasa, s startom in ciljem pred Osnovno šolo Šmarje pri Jelšah, je potekala po okoliških peš poteh ter makadamskih in asfaltiranih cestah. V predprijavi, ki je bila mogoča do 5. maja, je v vseh kategorijah svojo udeležbo potrdilo 253 tekmovalcev, prijava pa je bila možna tudi na dan teka po malo višji ceni.

In zmagovalci?

Zmagovalec teka na 10 kilometrov v moški konkurenci, Severino Ogrizek iz Poljčan, nam je zaupal, da se je Teka po šmarskih bregih udeležil drugič, trenira pa predvsem za sprostitev in rekreacijo. Trase se mu je zdela razgibana in naporna, obljubil je, da se naslednje leto zopet udeleži. Drugo mesto si je pritekel Blaž Lupše, tretje pa Tadej Žavcer.

Rezultate vseh tekmujočih si lahko ogledate na tej povezavi (klik!)

Manuela Golob iz Pragerskega, ki se je prireditve udeležila prvič, pa toplo priporoča tek, s svojim časom pa je zadovoljna. Drugo mesto je pripadlo Monji Drnovšek, tretje pa Mateji Frangež-Herman. Naj pripomnim, da zmagovalca obeh kategorij trenirata skupaj in sicer petkrat tedensko.

Na pol manjši razdalji je pri ženskah zmagala Karmen Štih iz Rogaške Slatine, ki je prireditev izpustila samo enkrat in sicer zaradi poškodbe, pa teče, ker ima rada gibanje. Na isti razdalji je konkurenco deklasiral Nino Šepic, ki šteje komaj 12 pomladi, pa pravi, da je bila proga prelahka. Seveda z nasmeškom na obrazu.

Prireditev je imela tudi dobrodelno noto, saj je en evro od vsake startnine, šel na račun Varstveno delovnega centra Šmarje pri Jelšah, čigar klienti so se dogodka tudi aktivno udeležili. Zbran denar bodo porabili za letovanje. Večina prisotnih prihaja iz širše regije, prišli pa so tudi tekači iz drugih koncev Slovenije, pa tudi iz sosednje Hrvaške. Teka se je udeležil tudi župan Šmarja pri Jelšah, Matija Čakš.

Ker vsi dobro vemo, da je smeh pol zdravja, je za polno mero poskrbel tudi dobro poznani Aleš Novak. Njegove nastope lahko spremljamo tudi na televiziji in po dvoranah po vsej Sloveniji.

Video s teka:

Najstarejši tekač:

Spodaj si oglejte fotogalerijo.

D. C.