Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška že končala košarkarsko sezono


Košarkarji Rogaške so drugo teko četrtfinalne serije igrali na domačem prizorišču, a so tudi tokrat izgubili, kar pomeni, da se je zanje letošnja sezona zaključila.

Slatinčani so sredi prve četrtine povedli za 9 točk in pobudo držali do konca prvega polčasa, ki so ga dobili za 8. V 23. minuti so domači povedli za 11, potem pa se je zasedba iz Novega mesta začela približevati. V zadnji kvartal je Rogaška vstopila s prednostjo štirih točk, Dolenjci pa so prvič povedli v 32. minuti. Ekipi sta bili do sredine tega dela igre skupaj, potem pa je rahlo pobudo imela Krka. Dobri dve minuti pred koncem je bilo na semaforju 74:78, a je do konca dve točki dodala le gostujoča zasedba.

Rogaška : Krka 74:80 (28 : 23, 19 : 16, 16 : 20, 11 : 21)

Davis 19, Sarajlija 17, Durnik 12, Pajić 11, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Mislim, da smo v okviru naših sposobnosti dali vse od sebe. Vodili smo 35 minut, nato pa so štirje prosti meti Mavre prelomili to tekmo. Od takrat se nismo več vrnili v igro, zmanjkalo nam je tudi energije. Kosiča ni že dlje časa, Sarajlija ni treniral in je igral pod blokado. Poznalo se je, da ima Krka več igralcev v rotaciji in tudi zaradi tega so s svojo energijo tekmo v zadnjih minutah obrnili sebi v prid. Res pa je tudi, da na tako pomembni tekmi ne smeš zgrešiti 10 prostih metov, če si želiš priti do zmage.”

*slika je simbolična